Friday, May 14, 2010

kakak zhea 1y9m

helo semua,

Dah abis ziarah blog kwn2 yg anak dpa 'sekawan' dgn zhea.
Masing2 dah besaq,cerdik pandai.moga2 anak2 kita menjadi anak yg pintar,mendgr kata,soleh,solehah,sehat dan semua yg baik2 belaka.amin.

Zhea sejak nk dpt adik ni npk manja telebih.ckp temarah skt dh nangis2 mai peluk mama.manja dia :)

Pandai membodek.kalu tiba2 mai peluk,kiss2 pipi smpai belengas tiba2 tu ada la yg dia mau apa2.slalu nk suh pasang dvd la (kalu x sblm ni dia buh sndri,ni ayah dia dh locked cabinet) pakai kna mai buat manja2 la bru bleh bkak.*mgu ni jenuh peda,time mama dia nk tgk AdaMaya time ni jgk nk tgk katun dia.


Sgt rajin buat 'homework' ala..main kaler2 ja.abis 1buku di kaler (contiang) pakai kaler pensel yg jenis x tajam sgt tu.mau jenis tajam sgt takut p kena mata lak.ada kes bru ni bdk baya zhea p spital nk lawat org ka check up ntah.minum ayaq kotak,main punya main straw tecucuk mata.*seryaunya..

Main kaler2 mau takat p kaler buku ja xpa,ni abis lantai,dinding (huwaa cat bru) pun dia buat mural.mula haih risau jgk kot mural yg dia buat xkeluaq kalu cuci,nasib la pkai cat easy clean.mmg keluaq *highly recommended tp mau kerap2 cuci xberani jamin la.

Ha..dia dah bleh 'bilang' tp 3 4 6 ja yg paling lekat buat masa ni.yg lain dk lupa2 lg.ok xpa pelan2 syg kita blajaq.ha ABC lak.bru pandai Aa B ja.0

Berckp, dh paham byk apa org ckp.dan apa yg dia ckp pun org bleh paham even skt pelat.senang skt,kalu dak penin jenuh dk 'perembang' telinga,kerut dahi xpaham apa dia nak.

*mama,nak shu (susu)
*nak ler (kaler) smbil mata melilau cri kaler dia.ikut dia 24jam nk kaler ja.smpai nk lena tutup lmpu pun nk kaler.ciwi la kamu zhea.he2.
*mama,chak(berak) smbil tepuk pgkok dia.
*nak ayaq

Byk lg la,dah xlarat senarai :) lg satu stg org ckp poyo anak dia ja :p xdak niat tau.just nk bekongsi2 ja.

Lg 1,sgt siok sb dh x yah mgkit tgh mlm bncuh susu.dia dah jrg sgt jaga mlm nk 'shu'.sgt lena la mama dia skrg.alamak,tp nanti kna bejaga blk,sb adik lak nk take over.

Ok lah yg tu ja kot,zhea dk buat nk masuk lam paper bag plak.ingat celuih kot.bye!

1 comment:

Wanie said...

cepat masa berlalu...Anak2 pun dah besaq..mcm2 karenah depa akan buat...hehhehhe

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...