Sunday, May 30, 2010

false alarm kot

helo semua,

Kemarin ari sabtu kan,besamaan 37w5d usia kandungan saya.tinggai br2 ja dgn zhea,sb ayah dia keja lg smpai kui 7pm.*sad*cry

Dari pg mmg cuaca panas menyucuk!km dua branak tetap mgkit sayup kui 9.30am.tu pun sb silau panas dh kna muka.

Bgun pg mcm biasa,bkpes milo cicah biskut Merie ja.bg zhea mandi,pastu saya mandi.zhea mcm biasa layan dvd katun sorg2.saya smbung keja2 kt dapoq.kemas2 n sambil masak nasik ayam yg xbrapa nk ckp bahan.tp jd jgk.dh pukui 1siap smua.lepak2 kt dpn layan zhea mkn.cuaca kt luaq lg hangat lg bekuap.huwargh..bsah bju,peluh nitik mcm mandi!

Ada aura penin skt2 x mau layan la.bby gerak2 mcm biasa,ada rasa cntraction mcm kerap tp buat2 xtau ja.xtgk jam pun.

Dah dkt pukui 2pm, rasa haih penin lain mcm ni,maybe sb lapaq.p mkn nasik ayam td,smbil mkn rasa perut mengeras.cpt2 mkn bsuh tgn,baring.rasa mcm lantai,ceiling bepusing2.pegang pala,awat sakit ni..perut rasa cntraction
20minit sekali,sakit jgk tp mcm bleh tahan.cal huby suh blk la.
Bkn apa,tkt stg penin pala ni,pitam ka cemana.dgn zhea lg,dia bkn tau apa.

Kui 3,huby blk kemas2 beg,kad antenatal,admision leter,purse smua letak lam beg.dan lg bncg bjet smua.perut rasa sakit skt2 bdn peluh mcm keja kontrek,pala penin lg.tup2 zhea mai landing sblah n suh garu kaki.garu2 kaki dia p lena plak.sian plak tgk dia letih sgt,td sejam saya baring dia xkacau pun,ni bru nk tarik perhatian.

Rasa mcm ok lg,ckp kt huby nk tdoq dlu la tgk cemana.sb xdak trun tanda air ketuban or darah lg.
Dia pun ok,nk rest jgk kumpul tenaga kot2 nk teberanak mlm ni.so,saya pun kroh2 smbil peluk2 zhea.he2

Pukui 4.30pm jaga,pala weng2 penin lg.cntraction ada lg,dlm 20-30minit sekali.xsakit mcm td.bby gerak mcm biasa.xpa kot tgu esok cemana kot pelan sakit,smbil surf intenet tanda besalin.patut kna cntraction 5minit skali,trun tanda bru p sepital,rasa saya blm lg,false alarm labour kot.saspen.

Arini ahad, tgk gaya panas terik kemain,risau kot penin mcm kemarin.fobia.lgpun huby p keja lg.dia selagi blum branak tepaksa buat rajin p keja,sb nanti nk amik cti lama skit.xpa la,harap2 xkronik mcm kemarin.amin,kalu sakit trun tanda pun harap2 time dia ada.
Lep u ayah bdk2,time2 mcm ni npk dia sgt super caring :) lep u zhea sb sgt baik.

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...