Monday, May 17, 2010

dua beranak demam + c-sec

helo semua,
Arini dah 36w,makna kata dh ckp ngam2 9 bln :)
Dah tu,dkt2 nk branak ni, nye demam plak, ditambah perisa selsema yg kronik n batuk kong2.serius dlm tiga2 tu selsema plg truk.sb apa idung sumbat nk lena xbleh,kalu baring sah2 semput.semlm dpt lelap mata 2 jam ja.pg ni bgun rasa berat kepala,pastu mai la nk bebai2 x ketahuan hala.nasib sang suami layan ja x hangin sama :p

Pg ni dh jmpa doc, dia ckp kahak byk sgt,dmam xtruk,viral fever ja.yg jd risau,zhea pun dah suam2 ja bdn dr pg.ptg td amik dia,sah kakmidah ckp dmam ni.alahai syg mama,bru ja nk lalu mkn,dh dmam saheh kurang blk.muka tetap ceria td.cuma bdn la panas,truk bg ubat dmam,sian la plak merah2 muka..
Mlm ni km tdoq bdua ja,sb ayah dia keja mlm,segan nk amik cti,smpan time branak nanti ja.xpa kot harap2 xserius dmam km.zhea pun dah lalok tidoq pas pekena ubt 3ml.

Td sembang2 kosong dgn myhuby.bgtau dia,ish kalu bleh nk branak plg cpt 38w la,la ni xmau lg kot.nk setle kemas rumah bg kow2 dlu.senang bila umh kemas,nanti kan nk pantang sdn bhd.

Tup tup, dia ckp,kalu operate ja kn senang,lin tok sah sakit teruk2..he2 mcm suka ja dgr.mmg la bleh set date bila ja nk suh doc toreh perut kan.senang :) tp entah la dlm hati nk rasa sakit bsalin nrmal,lg satu jimat cost.dlu cser cost 5.4k (byk la bg km),tp kalu nrmal mesti plg tgi 3k kot.duit belen bleh buat bnda lain.entah la,mgu dgn check up nk bncg details dgn doc teh,memandangkan penyakit asma ni menyerang blk last2 mengandung ni,takut jgk x ckp tenaga nk teran.

Tgk la cemana nanti

Oh ya bilik zhea dh siap cat,nanti dh siap hias lawa2 bleh 'menunjuk' tang ni. (tgu ayah dia pasang 1 wardrobe ja lg)

1 comment:

Wanie said...

laaa demam plak dua beranak nih...
Nak c-cer ka?
Cam mana dengan tungku yg dijanjikan tuh....hehhehheh

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...