Friday, May 21, 2010

Bilik Kakak Zhea :)

Hello Semua!
Alhamdulillah zhea dah lega demam kemarin, takdak panas2 badan lg, saya pun dah dpt tidoq nyenyak semlm.Klu dah..dan la lena 2 3 jam saja tau.Sb risau tgk dia asik batuk kong3, badan panas sangat2, tkut kot "tarik" la satg mlm2.Dah la dok berdua ja, ayahnya kja shift mlm.Mulanya dia nak amik cuti, tp saya kata ok lg bleh handle anak sorg2 sb suh dia simpan cuti nanti2.Tp mmg tiap masa km asik bersms ja dia pun risau kan anak dara dia ni.
Ok lah nak "menayang" gambaq bilik kakak zhea.80% siap la, cat n perabot2.Ala yg biasa2 ja cabinet ni bli kt Tesco ja pun, tapi ok apa ala baju budak2 bukan nk berat tera mana nk bli mahai2 (alasan mak pak tgh jimat).Tp serius ok ja kot cabinet ni, lgpun mmg saya plan bilik kakak nk pakai perabot kaler putih ja :) tercapai jgk.Katil dah dpt putih, comei :)
Cantek dak kaler cat?kami pilih kaler Purple, dah jemu asal girl ja mesti Pink.Tukaq la pulak, pepel ok apa utk girl.Tp dalam gambaq nampak mcm pink jgk lah.
Atas katil zhea still sepah lg, dgn bantal2 utk tetamu yg mai, takdak nk letak tang mana.Cadar dah ada bli khas utk zhea, tp entah bila la anak dara ni nk tidoq bilik sendiri pun tktau.Tidoq pun nak kena sondol2 mai peluk2 mama/ayah.Cemana tu :P
Segala patung pepatung letak kt atas ni, konon2 tkmau sepahkan atas katil (jenuh la saya kna cuci habuk slalu)

TV letak tgh2, tgu la nanti berwang bleh bli dvd player khas utk dia, tk la berebut tv kt hall lg dia nk tgk katun2 dia.Bli 2 cabinet ni, yg kecik utk adik baby, yg besaq utk kakak nya.

Haa..ni plak cat utk non-feature wall yg km dah tukaq..mula kaler ijau (mint) dah tukaq ke kaler ni..alamak lupa dah nama apa kt tin cat.Nampak la ceria skit, klu dak mcm markas parti pembangkang dah.opsss..




Ok la, Selamat Berhujung Minggu.
Ahad ni ada Cabutan Bertuah, kot2 bleh dpt Viva sebijik! Nanti sambung crita pasai cabutan bertuah tu ok :)

2 comments:

Mummy Dasy said...

lawa bilik zhea..

Haslinda said...

tq.bleh la lawa tahap bajet ciput.

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...