Tuesday, May 25, 2010

37 weeks check up

helo semua,

Bru blk dr sepital ni utk check up.
Berat bby dah 3.1kg,position ok kalih plak dia blakang dk blah kiri perut saya kalu xbelah kanan.kepala bby dh enganged sgt2.kebwh sgt dah,doc teh mmg ckp sedia anytime bleh branak.gulp!

Saya plak,berat naik lg.he2 dah 72kg.ish ish.memandangkan pala bby dh kebwh,sakit sgt2 la.jalan pun sakit,nk baring pun serba xkena,arini plg truk skali tambah dgn sakit pinggang smpai bongkok2 jalan.ada lg 1 problem,urine infectiön pulak,patut la byk keputihan mgu ni.doc ckp xbhya sgt,so kna minum antibiotik mlm ni.

Disebabkan xlarat sgt2 dah asal nk mtk mc smpai khamis ni ja.tp doc teh ckp "puan nor dlm cndition u skrg,u patut rest dah,jgn pikir pasal keja nti lg stress,i bg u cti smpai mgu dpn" wek2 xpa ka doc? :p lg mau tnya.

Scan semua tgk bby ok sgt active.sb doc teh bg mc smpai mgu dpn ni,sb dia estimate mcm mgu dpn ja branak.kt huby siap dia suh stand by cti mgu dpn jgk.he2.dpt admision letter dr doc teh,makna kata kalu trun tanda trus admit.0

Debarnya..lg satu dia mmg ckp try la for nrmal,x yah trus mengalah nk csect kali ni,sb smua npk ok for nrmal.insya allah.

*kakak zhea?huh buat sepital mcm umah dia dh.segala ceruk nk selongkaq.td dia p bkak pintu yg letak paip bomba tu,gedegang kna pala.nasib x bincut.dlm mata ada merah mcm bekas kna kuku ka apa ntah.mcm2 la,penat ayah dia meligan.td ada anak2 pak arab dk kacau2 main mainan dia,tepis2 ja dia.cenge jgk :)











.

2 comments:

Wanie said...

takpa la linda cuba bersalin normal dulu...mau senang leh lebih sihat..Leh la guna tungku yg kwani nak bagi nanti..hhehehhe

Haslinda said...

haha.mau operate nk pnjam jgk tau!

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...