Thursday, May 6, 2010

34 weeks :) penatnya

Ari Selasa malam tu p check up lg..dah 8 bulan stgh dah.
Position bby ok, mmg kepala dok bwh mcm sblum ni, cuma tk engange lg.
Doc Teh ckp klu 2nd pregnancy mmg lambat skit dia engange berbanding 1st pregnancy, lupa pulak nk tnya pasai apa.

Menurut doc lambat lg nk bersalin maybe paling cpt awai bulan June.
Berat baby ikut scan adalah 2.6kg..mak aih..gulp2 telan ayaq lioq, tp dia ckp jgn risau..tu estimate bkn exact berat..maybe dalam 2.4-2.6kg plus minus la..jgn risau bab berat baby tu..tk besaq sangat kot.Time scan kali ni tk nampak gender plak, sb dia dok tudung2 plak..pemalu plak kali ni..tp ntah la..sb sblum2 ni scan nampak jelas kata Boy, so tk kisah sangat pun.Moga2 sehat semua lah hendaknya.

Berat mama baby :) sengeh2 71kg ok, naik 1kg dlm masa 3 mgu..misi peknen kali ni tkmau bg cecah angka 7 tk berjaya :( adoi la..mana taknya..makan lalu btoi sejak dua menjak ni..tkpa la..pasni pantang..jaga btoi2..konon2 ja la.

Doc ckp mmg saat2 ni..akan rasa letih sangat..perut rasa berat sangat dah..cepat mengah..yg tu btoi..menyawa mcm nafas pendek dah..padahai bru 34weeks.. :( itu perkara biasa kata doc..Mlm2 pun dah susah nk lena..kui 3 4 pg mesti jaga sampai kui 5 camtu bru bleh lena balik..mana tk nya..dgn nk ulang p kencin..tak selesa tidoq..kalih sana sini smua rasa tk best..lg satu..cik kakak plak..tidoq lasak tendang abis muka2 mama dia..kdg2 dia mai himpit rasa nk jatuh katil ja.Pastu dgn badan rasa hangat ja..tk selesa..tak larat minum ayaq kosong dah..nk bg sejuk badan..panas jgk..biasa la kot org peknen mmg badan rasa panas ja. (ka sb byk dosa).Arini start rebus barli plak ulang minum ayaq barli..doc suh minum barli bg sejuk badan skit..mtk2 kurang la skit panas n rasa letih2 ni..

Kadang2 rasa tk sabaq ja nk branak..ikut ati bleh ja lg 3 mgu p serah diri suh doc operate..haha..tp mcm nk try normal dlu..kot2 bleh..sb doc ckp kali ni,base on position baby smua 99% bleh bersalin normal..cuma..dia pesan suh kuat semangat..tahan sakit.. :)

Ok lah..doa kan saya semoga sehat2, kuat semangat, dpt bersalin normal .Amin..

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...