Tuesday, April 13, 2010

Sepagi bersama Kakak Zhea

Good morning all,

Ni lah nasib zhea kalu pagi2 ari bekerja.Nak lena puas2 skit pun mama kejutkan.
Tengok2 tgh nyenyak2 tidoq ni mama dah kejut pelan2, nk tukaq diapers la, buh losen la,buh myk rambut,sikat rambut lg.Org mengantuk sangat2 mama bukan tau. (tp kan sayang mlm2 mama dah paksa suh sleep bumbum awai, zhea ja tk abis dok meloncat,tawaf bilik, nak tgk katun la sb tu ngantuk pagi2).


Mama dah siap smua dah, tp zhea ngantuk lg, mama kejut2 zhea kalih ja badan, eh kakak mengantuk sangat2 ni mama :(


Lps puas kna pujuk kejut manja2 zhea pun bangun ja la, aik dah pukui 8.30am rupanya, satg sure mama lewat lg sampai opis dia.Selalu mama lewat sb dia kesian nk kejut zhea la tu :) sory mama (takpa sayang, asal anak mama cukup tidoq dah la,lain kali kita sleep bumbum awai ok)
Sleep bum2=tidoq=lena
(bleh jadi duta kecil adidas jgk ni)
Arini zhea nak galas sendiri la beg susu zhea.Ala bukan berat pun ada botoi susu 2 bijik dgn pacifier ja.Tp nampak mcm penderaan plak kan sb beg zhea ni nampak besaq gedabak, tp kan mama dah janji nk beli beg kecik comei ada roda kt zhea nanti.Senang zhea nak seret ala2 crita Awan Dania :P
Skrg ni mama dah sarat sangat, dia pun bukan larat nk dukung zhea lama2 turun dr lift, so zhea ni anak yg baik nk jalan sendiri.Tapi paham2 la..klu zhea jalan sendri byk btoi tmpt nk brenti2 kan..sat2 zhea lari nk naik tangga tepi lift, ni zhea nk check surat plak, mana la tau kot zhea ada menang peraduan "saya menang moto" hahaha.Penat mama dok panggil ajak p kt car, zhea buat tk reti ja.Mama ckp nk tinggai pun, zhea buat selamber ja.Ala mama tu mesti tk sampai ati nya nk tinggai anak dia yg comei ni kan :) acah ja tu.
Haa..mama, tkdak pun surat kita, yg ada bli TnB bulan 1st tu rm1.90 ja pun.
Ok lah jom naik car, nk p umah makmidah. Bye.
(tapi dalam perjalanan nk ke car, dia jmpa 2 ekoq kucing putih plak dah..brenti lg tang tu..dok cat miaw2.mana la tk selalu lambat sampai opis.tu blum dia lari menuju nk p playground lg.Seronok ja layan kerenah anak2 sementara dpa nk besaq) Luv u kakak zhea :)

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...