Tuesday, April 6, 2010

Seminggu @ Saujana Damai

Hello semua!

Alhamdulillah dah seminggu kami sekeluarga dok kt Saujana Damai.

So far ok la, cuma rasa sunyi skit dan kt corodor umah tu belemoih dgn debu,mula2 dok rajin la dok sapu2..pastu dah ari2 seropa tu jgk debu.Biaq ja la, lg pun mau makan setaun dua bru nk ilang debu2 tu semua, sb kja2 renovate dok ada lg.

Umah dah berkemas separuh la, kira dah brg2 dapoq dah masuk dok dalam cabinet dah.Rasa byk plak ruang kosong (buat masa ni) sb ya la, km bukan jenis membeli pinggan mangkuk yg byk2 pun.Guna hat mana dok ada ja :) nanti2 bila p Langkawi bleh la menambah koleksi.
Baju2 ja byk dalam kotak lg, sb tgu lps bersalin baru nk pasang built in wardrobe.Skrg biaq ja dok dalam kotak,luggage,container..haha..sb apa nk tgu lps bersalin..tgk bajet lps branak ni belen brapa baru nk suh dpa mai pasang.Haha la ni semua bajet2 besaq terpaksa dibekukan, sb reserve utk bayaq bil spital.Ya Allah mintak2 la bleh beranak normal, kan jimat costnya.

Kat living hall dah siap cat sebenarnya, Feature Wall buh kaler Ijau (tropocana 2153) dan non feature wall (mint 2188) smua pakai ICI Easy Clean harga mahai skit kot dari hat besa.Ok la senang ja nampak ayah zhea ngecat.Tp satu hal pulak bila dah dua2 kaler tu combine dgn langsir n kaler lantai..nampak mcm dok kt dalam Markas Parti Pxx lak..hahaha.Ala..kaler Ijau tu mmg ikut kan tk bekenan sangat, tp sb dah ayah zhea ni nak kaler2 yg konon nampak "baik" herm..ikut jala..skali dah siap cat..dia p tnya2 "nak tukaq kaler dak"..klu ikut sayang duit..biaq ja la..tp dah byk2 kali dia tnya..mcm dia pun tk bekenan dgn pilihan dia..haha..saya isteri yg menurut perintah..lg2 la rasa tk bekenan kaler markas tu..trus jom tukaq..hahaha..so nk tukaq kaler non feature wall ke Cherry Blossom or Faminggo Pink.haha..mau jd rumah indu nanti mcm2 kaler..ala lantak janji nampak cun kt mata km :)
Nasib Easy Clean..senang cuci klu kotoq2 yg tk kronik la..zhea kalu lps makan ka apa..sat2 makan Calciyum sat2 nak cheese..time nk ajak p dapoq cuci tangan tu..mau dia relas penuh dinding tangan2 belemoih dia kt sepanjang dinding tu..geram ja tgk..nasib bleh cuci balik tang tmpt belemoih tu.


Bab perabot..hahaha kan km dah letgo semua perabot2 lama km.Umah mmg kosong ja.Benda 1st bli cabinet tv ni ja.Haa tgk still balut plestik lg, eh bukan yg kedai balut la..km yg balut sendiri sb tgh cat dinding satg mercik mau tk ilang lagu mana jahanam satg.Zhea blum buat percubaan nak panjat lg la buat masa ni, tp masalah p tgk tv dekat2 plak.Tunggu ayah dia buat wall panel tak gaduh nk p tgk tv dkt2 dah pas ni.Maybe jarak tv dgn dia jauh la skit, sb tv dah lekat kt dinding.Penat km somi isteri dok browse nk buat DIY wall panel cemana.Nanti bila dah siap baru letak kt sini ok.

Ni dah pasang langsir kt depan.Kak Midah yg jait :)





Yang ni ja la buat masa ni, klu kt umah asik malas nk ambik gmbr ja..ada ja kja nk buat.Nanti2 ok!

3 comments:

nooRjan said...

lawa kain langsir itu...corak dia tu...km dh nmpk lampu itu jugak...:)

i_sofia said...

peeewwwittttttt..
*tu je bleh ckp.. sbb jeles*

Haslinda said...

TQ Noorjan, biasa ja la.langsir cap Kamdar ja mampu..blum bleh bli kt SSF Curtain or kain Elyza yg super mahai tu lg.

Mumy~galak jeles, umah hg nnti super grand lah

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...