Tuesday, April 20, 2010

mengandung 8 bulan~Alhmdulillah

sat ja dah 8 bulan = 32 mggu, lg 2 bulan due..tp klu ikut kan lg 5 mgu dah bleh bersalin sb time tu baby dah mature.harap2 btoi2 ikut due lak keluaq..tp kdg2 rasa nk cpt2 beranak ja sb tak larat sangat2 dah...tp bila pikiaq sakit nk beranak..ngeri jgk...lg satu mcm blum prepare fizikal dan mental yg kental lg..huhu



cuaca kan super panas tk menentu skrg..ya Allah..sangat mencabar..badan mmg sentiasa panas ja..klu bleh mcm nk berendam dlm ayaq ja la siang2 ni..



tp kdg2 mai ujan lebat kemain..disebabkan cuaca tak menentu..kesihatan ibu mengandung ni pun sama..

Sakit tekak dr minggu lps tk ilang2..maybe kesan makan durian 2 bijik tu sama :P


Sat2 badan rasa nak demam la, tp tk demam..temperature dok kt border2 nk demam la..36.9-37.2 degC...kdg2 rasa tk selesa sangat telan jgk Panadol, tp kan panadol safe fpr pregnant..kira ok la tu.



Sakit belakang yg amat kdg2..salah satu sb kesan pindah rumah kot..buat kja tk brenti2..tp ajaib time nk ngemas mmg otomatik jd rajin..hahaha..lps tu bru nk merasa.



Sakit kt tulang bontot dah ilang skit..mcm ajaib lak..klu dlu..tidoq ngiring nk beralih..punya seksa..tp skrg dah ok skit alhamdulillah


Cepat sangat mengah la ni..jalan jauh skit dah penat...mcm athma nk mai balik ja ni :( jgn la jd kronik time nk "push" nanti..



Baby dalam perut ok, mcm biasa sat2 rasa menyiku la,melutut la..active mcm biasa.Alhamdulillah



Kakak baby, toksah kata la..tak dok diam..dah 3 kali kot telentang dalam toilet..hish..geram btoi..salah sorg dr km masuk ja toilet..dia pun lari2 ikut..takdan nk ckp apa..tau2 gedebum ja..risau ja..sb dlu jarang jatuh, skrg ni..berlari merata..mau tk jatuh..mcm2 perangai la dia..sat2 manja2 terlebih dgn mama, buat2 tk hirau kt ayah..vice versa..


Dah pandai main2 sendiri bwk Bebear ngn Eyoredia naik car/trycycle dia..sembang2 dgn Bebear...suap2 susu kt Eyore la..meniru kelaku og tua2 la..utk kakak pun, alhamdulillah..



Ayah budak2 lg la alhamdulillah :)

**menyampah awat la paragraph ni bengong..dan bg space dia dok melekat skali plak!!!

2 comments:

Qaseh said...

dah besaq dah zhea.... comel!!..lepas ni kena panggil kak long zhea...
semoga semua selamat...

Wanie said...

sat ja rasa kan ...tak lama dah nak bersalin...beraya 4 org la tahun nih...
Amboi kakak zhea bertudung nak p mana tuh...?
Semoga semuanya selamat k...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...