Monday, April 12, 2010

2nd weeks @ Saujana Damai :)

Hello Semua!

Alhamdulillah dah 2 minggu km duduk kat Saujana Damai.So far so good :)

Bab ngemas tu, bleh la kata 60% dah settle.Baju bajan yg stok nak pakai harian & baju keja mmg letak dalam container yg 6 tgkt tu ja.Tapi kira bab baju2 smua dah settle tk kelamkabut nk cari tk jumpa dah.Baju zhea pun sama :)
Tunggu lah pasni rezki lbh pasang wardrobe trus, bru bok kluaq yg "ramai2" dok dalam kotak tu.


Kerja2 mengecat kt masterbedroom dah settled, utk feature wall buh kaler Burgandy, my huby ckp mcm bilik pengantin plak..hahaha nk tergelak pun ada.Tp mmg dah plan nk buh kaler tu dlm pala otak sblum pindah lg.Utk non-feature wall kaler ala2 nk purple lite2 kot.lupa dah nama apa kaler tu.

Kami pun dah selamat "pindah" ke masterbedroom..legha la sangat, sb sblum ni dok kt 2nd bedroom yg tk brapa nak selesa sb barang byk,saja bg settle satu2 bilik baru pindah dok.Dgn tidoq bwh ja takdak katil.Ya lah tgh peknen..klu tidoq bwh nk bangun tu lambat la skit kna ada org tarik tangan kot bru senang bangun.Dah dok bilik ni rasa lega..sb "sejuk" sama.Besaq n selesa skit, tambah2 dah bleh tidoq atas katil.

Tadaa..ni dia la rupa dia.Kakak zhea sedang enak lena lg time amik gmbr ni pg td.Sejak pindah bilik ni..liat sungguh dia nak bangun pagi.Kemarin Ahad kui 11am baru mgkit, klu dok bilik dia takdan kui 8am dah jaga, maybe ni sb sejuk jd syok tidoq :)

Konon nak amik gmbr bg nampak kipas panasonic bayu tu..tp tk nampak jelas plak.Tu lah nk poyo2 sangat.




Bahagian dapoq, okay la semua barang dah simpan kt tempat sepatutnya.
(abaikan wayar hood yg dok terjuntai tu, takdan nk buat bg elok2 kemas lg sb tgh concerntraite part lain)
Microwave mmg muat2 dalam ruang ni, ada lebih skit utk dia "menyawa" mau ngam2 sangat tk elok utk "kesehatan" dia plak. (dia=microwave oven).Sama lah jgk dgn peti ais, tp rasa mcm ruang atas dia tu telebih besaq la pulak, tkpa la bleh jgk letak2 brg..haha.

NI kt living hall, blum settle kemas lg btoi2, cat utk non feature wall pun blum tukaq ke kaler yg nak lg, insya Allah minggu ni siap kot.Semak la tgk kt atas karpet tu, dgn selunggok kain yg tk berlipat.(pic taken pg ni kui 7.30am sb tu kelam2 lg).cabinet tv pun blum bukak plastik lg sb kja2 ngecat blum siap sepenuhnya.
Kain2 baju mmg sidai ja dlu kt grill balkoni, penyidai sbnrnya blum pasang lg :(

**Setakat ni lah dlu edisi ciwi/poyo.

5 comments:

nooRjan said...

km adalah sgt bkenan ngan umah hgpa..sahih lawa kan..dok umah sendiri wat camna pun suka hati tu yg penting...hehehehe

Haslinda said...

TQ :) ala norjan, km buat biasa n termampu yg tu saja.tp sronot la umh sendiri ikut suka kita nk conteng2 kaler apa kt dinding.Nanti sure hmpa pun bleh buat camni jgk, lg advance la.

i_sofia said...

best dia tdo umah dia.. :D

nooRjan said...

hehehe...insyaallah..klu ada rezeki dok umah sendiri..:)

Anie said...

dapur sama dgn anie...3 tungku tp yg tengah tu rasanya 5kali pakai pun tak sampai lagi sejak 5thn duk umah tu...he..he...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...