Tuesday, March 9, 2010

Zhea 19 months

Sangat 24jam asyik "Yayah/ayah"
Tapi tak bermakna dia tk sebut mama.
Maybe mama mmg sentiasa ada ja dgn dia kecuali time p kja, mmg la dia dok ngn KakMidah saja :)
Sb mama dia byk masa dgn dia, kurang la dia nk mencari , si ayah dia plak kan kja shift, time ada kt umah tk sama, mesti lah anak mencari.

Tapi kadang2 bila dah ada ber3 ni, mama p la jamban ka dapoq ka sat..kalut jgk mencari.Mmg dia nak dua2 ada depan mata agaknya :)

Sat ja dah 19 bulan kan, lg 3 bulan dah nak jadi kakak betoi2 dah.
Manja,mengada,buas,memunggah,mencamoq semua ada kt dia.

Skrg klu antaq dia p umah KakMidah mmg biaq dia jalan sendiri ja, time sampai kt umah sana, slalu peluk2 kaki tk bg jalan p kja pulak :(

Paling susah nk bg pakai diapers, walaupun skrg bg pakai kan pant ja, payah la jgk, sb time nampak ja diapers dia lari2 tak mau pakai.Penat la meligan dgn perut yg makin membesar ni.Kadang2 klu bg dia baring n pakai kan..dia p tendang2 perut plak.Kadang2 ada jgk jgk kena "puk" manja sedas baru mau dok diam :)

Bercakap, dah bley la skit2 dalam bahasa dia, dia pun mcm dah paham apa org ckp, cuma nk balas balik tu la baru nk bleh skit2.

Alhamdulillah utk semua.

Syg Nurin Zhea Rayhana sesangat!



No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...