Tuesday, March 9, 2010

Progress reno Saujana Damai

Tadaa!!!
Semalam Nizam ada sms/called my huby bgtau nak duit lg 30%..hehe sb 50% kja2 reno dah siap!
Gulp..telan2 ayaq lioq km dua laki bini.Cepat la pulak org tua ni buat kja.Mesti jenuh dikerahnya mat2 indon suh buat cpt.Yala minggu lps, mmg tahap km nk ngamok2 sb langsung tkdak apa2 progress.
Ok ni rumah kecit konet kami dari depan.Grill dah siap pasang kt pintu depan n dapoq.
Bleh la, malas dah nk komplen bab grill ni.Tak siap cat abis lg ni, ada lg tmpt itam2 bekas depa peteri kemarin kna cat lain.
Ok! Jom masuk tgk dalam plak.Kotoq, berabuk sakan.Ya la org tgh buat kja lg.

Yang ni cabinet atas, dpa blum pasang lg kt dinding.Ok so far nampak elok.

Pintu cabinet.Dalam gambaq nampak mcm ira2 kayu plak.Sbnrnya tak kot.Design dia mmg jenis garis2 halus kaler grey.Tak la nampak kekayuan sangat kalau tgk btoi2.Nasib handle pintu dia buat ikut apa yg kami nak.Cuma kami mencari mana dia pintu yg kata nk buat tempered glass tu?maybe Cina blum antaq lg kot.

Plaster ceiling yg super duper simple.Lubang downlight dah tebuk.

Grill Tingkap kt bilik.

Sliding door kat balkoni.
Esok ptg maybe dah kna antaq dapoq hob hood, dan segala merga2 brg2 letrik.
Dah siap smua baru nk tukaq segala mak neka kunci2.
Pastu sapu cat,basuh umah dah PINDAH!!
Yeayyy!!

1 comment:

Wanie said...

lawa la gril nih...minat sungguh kwani...selalu dok tgk yg biasa2 ja..

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...