Wednesday, March 24, 2010

mc lg la :( 28 weeks check up :)

helo semua,
Bulan ni mmg mencatat sejarah mc betimbun.dh 5 ari ha,padan muka.

Mc ni sbnrnya xla best sgt,sb akan bg bad reputation kt performance keja.kalu skali skala xpa.ni kerap sgt.cm na tu.xbestlah.

Pregnancy kali ni mmg mencabar skt.nak2 tgh 3rd trimster,perut boyot,kakak tgh active (merap jgk) dan urusan packing brg ke Saujana Damai.

Sakit kat tulang pelvik yg sgt kronik,nak2 kalu duduk lama kt opis n bru bgun tdoq.sakit sgt,masa nk mula tune jalan tu mengengkang sgt2.huduh!

Back pain,dh sememangnya ada history Slipped Disc,so mmg merasa la time ni.nk buat apa2 fisio mmg xbleh kecuali tidoq kna baring telentang nk jaga posture bdn.tp time peknan tidoq telentang saheh hap hap penat.lg selesa tidoq mengiring.dah tu cemana back pain nk ilang.Ditambah plak dgn kaki yg cramp mlm2.nasib ada bedmate yg tlg bgun tgh malam urut kaki. Alhamdulillah dia sangat memahami.

Semlm jmpa doc teh. 7month check up.dia suh ambik cuti rehat for bed rest.risau nanti 9bln cemanalah kn. Adik Zhea ok2 ja, berat time scan dah 1.4kg besaq dah dia, tp tu estimate base on scan ja la..actual nya berat mesti ada plus minus dia kan.Gender Boy dia mmg dah sah2 nampak, tk sesia la membeli byk baju yg berunsur kan boy :).Apa2 ja la harap semua sehat, amin.Time scan tu adik zhea tgh tidoq sambil isap jari, comei, tp kaki tetap gerak2 tk benti..geli kot bila doc dok tekan2 kena dia.Dah dpt scan muka dia betoi2, nampak mcm kakak dia jgk terutama part idung n mulut, pipi dah tembam dah.Masa scan tu, zhea dok "dedek..dedek" haha sb ayah yg ajaq suh panggil camtu.Tapi 5 minit pertama ja dia behave, pastu..mula la nak naik dok atas kusi Doc Teh la apa la..huwahuwa..trus ayah dia bwk keluaq sb dah mula dah nk explore bilik dokter..haha mcm2 la kakak zhea ni.


Sayang Kakak dan Adik jgk, termasuk Ayah budak2 :P

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...