Wednesday, March 3, 2010

MC 3 ari terus

MC 3 ari ok Doc Teh bg!


Sbnrnya malam masa sampai dr kpg dah rasa aura2 tk sehat.


Esoknya, Monday, huby suh WFH saja.Sb mmg dah tk larat sangat2.


Gagah jgk buat kja dgn badan rasa tk brapa nk best.Kui 3pm, huby balik dr kja pg, tgk isteri dia dah melepek ja.


Nak bangun pun tak larat nk "henjut" badan sendiri, kna ada org tlg tarikkan *opss..nak bermanja-manjaan sb di layan,pun ya :)


Eh tp mmg serius la..tak larat sangat.Kalu time baring tu, katakan lah baring ngiring belah kanan, nk kalih bg telentang tu..makan masa 5 minit la jgk..mau nk bangun lg la kronik.



Dgn sakit blakang yang amat kronik, tp sakit blah kana ja yg lebih..hiyargh..dah buat mcm2 nk bg tk sakit..urut,sapu minyak..tk ok jgk.

Abis tu, dah tgk bini dia truk sangat, dia "paksa" jgk2 jmpa doc teh utk mintak cuti rehat.Pagi2 Selasa trus ke Spital, jmpa doc teh.Dia ckp mmg saya akan rasa sakit truk skit Back Pain time peknen ni.Sb dah sah2 ada hisstory Slipped Disc. :(

Lagi satu dgn cuaca yg panas melampau skrg ni, mmg org peknen cpt sangat2 rasa panas nk demam,Kan org peknen badan dia sentiasa panas ja.

Oleh itu Doc Teh pun bg la MC,mulanya dia nk bg direct ja seminggu ni.Saya kan pekerja cemerlang, 3 ari cukup lah doc.Saya tkut nnti boss marah, rasa cukup lah kot rest 3 ari.mintak2 cepat recover.Amin.Bukan apa..skrg bru 6month++ dah kronik camni..nnti dah 8 9 month camna la gamaknya..takkan asik nk mc ja..saheh org pun meluatkan.

Tapi nak buat camna, bukan sja2 mintak bg sakit.Org yg tk pernah lalui maybe tk paham.Nanti bila sampai lah turn dia.Baru sendiri rasa. :(

Adik zhea mmg active sangat bergerak dalam perut ni.Taktau la dia dok buat apa kt dalam main bola sepak ka apa..sakan sangat kdg2 sampai beradoi2 la mak dia ni sb terkejut dgn tendangan padu dia tu.Ayah depa pun dah bleh rasa dah anak dia gerak2 ni, letak tangan kt perut mmg dah rasa.Kdg2 nampak ja perut herot2 skit sb dia gerak2.

Dok umah pun boring jgk,klu p opis dan2 tu la jgk mengantuk dok menguap mcm singa lapaq.Ni dok umah..sesaat pun tk lena siang tau.Mata otomatik jd segar ja.Macam3 la haih.

1 comment:

Wanie said...

Dugaan..byk2 la bersabaq..kwani pun pernah rasa cam nih...:)

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...