Tuesday, March 9, 2010

Barang baby

peknen kali ke2 ni, awat tkmau pemalas semacam nk ronda2 soping komplex, mau masa peknen zhea dlu..tiap2 mgu ada ja benda baru yg bli.Kadang2 sampai berlebih2 siap kna semunyi2 brg tu dari ayah zhea.Takut dia hingaq sb membazir.

lagi 2 mgu nak masuk 7 bulan dah, tp apa pun tk prepare lg.Cuma dah bli set botoi susu ja.Tu pun kirim kat Mummy Naufal tlg bli kan.

Yang lain2 tu..satu apa pun tk bli lg.Kadang2 rasa risau jgk, sb kali ni mmg buas skit la..buat kja tk brenti2, jgn la terberanak awai sangat..nk bg cukup 40weeks jgk2 klu bleh..klu time zhea dlu..skit2 kja nak lena ja.

Mmg la barang2 zhea pun byk yg bleh guna lg.Tp kebanyakan baju dia kaler pink, dah girl mesti la pink2 kan.Takkan nak bg adik boy pakai baju pink kot..ish tk bekenan la haih..tk sesuai lah kot.Cuma benda2 mcm katil baby,stroller,walker,bouncher still bleh guna barang kakak lg.Ayah budak2 ni pun ckp, "anak baru, kna la bli brg baru jgk".Sian plak asyik pakai bekas kakak ja :)
Rasa baju-bajuan ja la byk kna top up.

Tapi bila masa nk membeli pun taktau.Mcm takdak masa ja rasa.Sblum ni ayah zhea busy kja klu weekend, start mgu lps dah free sb dah tk kna p kja time cuti..legha..tp dalam masa cuti2 ni busy hal nk pindah plak.

Kadang2 rasa cam nk lari p soping sorg2 ja.Rindu sangat kt QB dah lama tk p tabur zakat tang tu..Rindu FOS, rindu Brand Outlet..ops..rindu Gap Kids jgk..(tp tgu nk raya bru bleh p situ).Bukan takat QB ja lama tk p, Sunshine Square tu pun..dah lama tak jejak ke bahagian barang2 bby...Pemalas nak jalan sama...Baju pakaian harian Zhea pun dah byk singkat, rasa nya Zhea ni tinggi ikut ayah dia kot, eh mak dia pun tk ketot sangat la.Semua baju2 dia dah singkat nampak pusat, sluaq pun dah takat lutut jd nya.Nanti bila nk kluaq soping barang adik kna bli barang kakak jgk.

Tapi bilanya nak p ni??weken ni nak balik kpg..weken dpn saheh busy dgn "Saujana Damai".
Harus lunch time bila2 lari2 p Sunshine tak pun QB.Kena start membeli la jgk ni..seryau...

No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...