Tuesday, February 23, 2010

Wekeend dgn zhea

Weekend baru ni pun mmg dok berdua dgn zhea saja.
Sb ayah dia kja la cam biasa.Nak kata busy mengejar duit tu, tak la sangat dah, tp dalam sebulan dua ni dia mmg "wajib" kna p sabtu ahad sb kilang dia nak pindah ke plant bru, so busy la skit.
Lepas bulan 4 dah aman dah...legha..lgpun time tu..tgh sarat sangat dah..bleh la dia spend masa kt umah byk skit dgn kami berdua :)
Tapi dalam busy2 pun, ada jgk la masa dia bwk kami jalan2 kot2 Penang ni.Sb zhea kalu sehari tk kluaq rumah dia mula la buat perangai.memberontak lah kot, buring dok terkurung dalam rumah ja.
Tapi kalu tinggai kami berdua, jarang la nak bwk dia keluaq rumah sangat, bukan apa, satg dia lari merata2 tk larat nk ligan dah dgn perut yg mcm ni skrg.Dia plak klu jalan bukannya nak bg org pegang tangan dia, siap tepis lg ada la, mau dukung pulak dia kelupoq nk turun.Ish nk dukung sangat pun dah tk larat la.."hantap"
Kalu dok lam rumah..layan ja la dia main apa2 bg tk buring, buat masa ni dia dok asyik main Bead Maze ni, ala sb bru beli lg, tgh excited lebih la.Sampai tertingging2 la dia dok tukaq bead2 ni p sana sini.



Dan jugak naik trycycle dalam rumah.Layan ja la :)



Dan bila dia prasan slalu amik gambaq dia sangat, buat muka cenge camni.



Tak lupa jgk mengkonker tv menjadi hak milik kekal dia.Sampai nk tgk crita lain pun dah tk bleh.Perangai dia klu bukak apa2 dvd katun, cover dvd mesti dia pegang, sb sambil2 tgk tv, dia akan tgk2 kt cover tu..watak2 kt dalam tv tu..sama dak dgn yg dlm cover.


Ok la skrg dia dah tk brapa layan Upin Ipin sangat, ikut mood kdg2 dia tringan suh jgk pasang Ipin.Tapi kadang2 tk payah suh mama dia pasang pun, dia amik buh/tukaq sendiri ja cerita apa dia suka, cuma tak reti nk set up "play" ja pakai remote :)


Anak saya dah besar dah :) :)

~Mama sayang kakak sangat,
walaupun kdg2 zhea buat honaq yg menguji kesabaran mama yg tgh "letih" semedang ni~

3 comments:

i_sofia said...

naufal pun pandai buat muka cenge' tuh.. heheh..

i_sofia said...

eh cik zhea, jam pukul berapa skang?? amboi.. bgaya sakan anak dara nih..

Haslinda said...

mummy,
haha bajet abis cenge la buat muka camtu :p
jam "kaka" (mickey mouse) tu mmg sentiasa dia nak pakai ja, cuma time mandi ja bleh bukak.tidoq ka apa smua nk ada jam :)

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...