Saturday, February 27, 2010

cuti yg sgt 'cool'

apa ke hal kui 3am tejaga tiba2 update blog ni.sbnrya td km dua branak tetidoq awai kui 10pm dh zzz..

Arini Jumaat mmg cuti sb Maulidur Rasul.pagi ni bgun awai skt p market bli bekpes dan jgk beli Lauk yg siap dimasak utk lunch.haha.sb dh xlarat nak masak la.bli ja la senang.lgpun nk berdiri lama2 kt dapoq.xkot.myhuby yg ckp bli ja la kalu weken pun,bleh rest skt.sb tu lah rasa sgt 'cool' arini.bleh relax saja kt umh.kalu x,tekocoh2 kalut kt dapoq.dgn zhea kdg2 time dk masak suh dukung,sb dia pun kalut nk pantau org masak apa.

Dr pg smpai tghari zhea mmg layan tv ja.so,sambil teman2 dia bleh la lena 2 3 das.ya la bkn senang nk dpt lena siang yg cukup la ni :)

Pastu kui 3-6pm zhea plak lena.aman nya.dan la buat keja umah sidai kain la apa la.pastu smbung baring tepi dia nk join lena.haha.

Bgun tdoq,huby ajak km brdua p jalan2 tgk umah lg :)
Tp time km 3branak naik lift..ter'stucked' plak kt tgkt 2.dah gabra dh.sb tkt zhea meraung xselesa.trus ja tekan bell lama2.cemana ntah lift bleh reset la kot.p kt ground blk.huwaa ngeri!

Lps tu trus kuar n tkut nk naik.biaq huby ja naik sorg check apa yg patut kt umah.km 2branak just jalan2 kt bwh.zhea sebok ajak 'naik' kt playground.ok la bwk dia main2 kt situ sambil ambik angin kt sana.best la jgk angin ptg.slalu kan hangat ja.dh dkt maghrib bru km balik :)

Esok mau blk kpg.turn kpg saya.siok.mau minum ayaq nyoq byk2,ptg esok mesti zhea best2 ambik angin sawah padi smbil tgk 'fish' dlm kolam ikan tok,round2 taman bunga tok n mama bleh p bli apam balik fevret kt pasar tani dkt umah.

Plan pg ahad nk p rumah kwn skolah dlu.tgk bby no 2 dia.

Harap2 ada kerajinan nk ambik gmbaq2 masa kt kpg.

Risau jgk pakat kata mmg Perlis extra hot hot cuaca la ni.bkn pa takut sapa2 dmam plak.

Ok lah,nk try tdoq blk.bye!

Tuesday, February 23, 2010

24 weeks (6bln) check up

ari ni ada appoinment dgn dr teh.dah 24 mgu dh,lg 16weeks to go.oh xsbqnya.

*berat mak bby ok,naik dgn jayanya tanpa segan silu
*berat bby estimate 660g.
*air ketuban ok cukup
*uri mmg teletak elok kt atas
*hb darah,blood pressure ok
*position bby kaki kt bwh ok.patut mama asik tekencin ja,dok tendang2 pundi kncin mama ya.
*gender bby BOY :)
yang gender ni 3 x checkup bru brani nk bgtau kt sini.sbnrnya dh tau dr 16weeks lg.cuma xbrani nk ckp apa2 sb mcm bru lg.tp ni dah 3kali scan dlm masa 3bln,mmg sah nampak kelelakiannya.cewah,kalu btoi km somi isteri akan ada sepasang dah.alhamdulillah.ala tp boy or girl km xkisah.dua2 tetap anak.xdak nk beza apa pun.sama ja.
*adik zhea ni,mcm kakak dia jgk,relax ja dk lam perut kangkang2 mmg senang nk npk la gender dia.zhea dlu 4bln lbh jgk dh npk,siap bet dgn doc lg.haha.

Apa2 pun syukur,npk ok semua.cuma mak bby la.rasa mengah sgt la ni.nk begerak byk rasa sakit tulang pgkoq.dr teh ckp skrg end 2nd trimster mmg akan rasa cpt mengah sb bby nk pelan besaq n makin active dlm perut.

Alhamdulillah.

Wekeend dgn zhea

Weekend baru ni pun mmg dok berdua dgn zhea saja.
Sb ayah dia kja la cam biasa.Nak kata busy mengejar duit tu, tak la sangat dah, tp dalam sebulan dua ni dia mmg "wajib" kna p sabtu ahad sb kilang dia nak pindah ke plant bru, so busy la skit.
Lepas bulan 4 dah aman dah...legha..lgpun time tu..tgh sarat sangat dah..bleh la dia spend masa kt umah byk skit dgn kami berdua :)
Tapi dalam busy2 pun, ada jgk la masa dia bwk kami jalan2 kot2 Penang ni.Sb zhea kalu sehari tk kluaq rumah dia mula la buat perangai.memberontak lah kot, buring dok terkurung dalam rumah ja.
Tapi kalu tinggai kami berdua, jarang la nak bwk dia keluaq rumah sangat, bukan apa, satg dia lari merata2 tk larat nk ligan dah dgn perut yg mcm ni skrg.Dia plak klu jalan bukannya nak bg org pegang tangan dia, siap tepis lg ada la, mau dukung pulak dia kelupoq nk turun.Ish nk dukung sangat pun dah tk larat la.."hantap"
Kalu dok lam rumah..layan ja la dia main apa2 bg tk buring, buat masa ni dia dok asyik main Bead Maze ni, ala sb bru beli lg, tgh excited lebih la.Sampai tertingging2 la dia dok tukaq bead2 ni p sana sini.



Dan jugak naik trycycle dalam rumah.Layan ja la :)



Dan bila dia prasan slalu amik gambaq dia sangat, buat muka cenge camni.



Tak lupa jgk mengkonker tv menjadi hak milik kekal dia.Sampai nk tgk crita lain pun dah tk bleh.Perangai dia klu bukak apa2 dvd katun, cover dvd mesti dia pegang, sb sambil2 tgk tv, dia akan tgk2 kt cover tu..watak2 kt dalam tv tu..sama dak dgn yg dlm cover.


Ok la skrg dia dah tk brapa layan Upin Ipin sangat, ikut mood kdg2 dia tringan suh jgk pasang Ipin.Tapi kadang2 tk payah suh mama dia pasang pun, dia amik buh/tukaq sendiri ja cerita apa dia suka, cuma tak reti nk set up "play" ja pakai remote :)


Anak saya dah besar dah :) :)

~Mama sayang kakak sangat,
walaupun kdg2 zhea buat honaq yg menguji kesabaran mama yg tgh "letih" semedang ni~

Table Top (part 2)

Halu semua!!
Nak cerita pasai umah lagi :)
Sapa boring sila jgn buat2 tk malu nk baca ok.
Ala..entry ni utk sapa2 yg slalu YM tnya2 progress umah, so bleh ja tgk kt sini.
Sbnrnya ramai kwn2 yg dalam proses masuk umah baru n nk bli umah n bla bla bla.
Bleh la share2 skit kan :)

Kemarin kami somi isteri p melawat "progress" reno umah kami lagi.
Dalam seminggu mmg ada la kerap2 p tgk, tkut ada ja yg km suh dpa buat tk ikut apa yg kami nak.My huby mmg super cerewet bab ni.Selalu dia jayg naik atas umah sorg,sb skrg ni habuk2 simen byk sangat, tk bagus utk ibu mengandung spt saya :).
So, tunggu dalam keta ja lah.Tp kemarin dia ajak naik atas ngn dia tgk camna.Sb dia nak amik gambar2 apa yg dpa dah buat.

Kat dapoq, table top still sama lg, tkdak apa2 new progress,may be tgh tgu cina mai ukuq n buat cabinet atas tu kot.Kami pilih kaler ni..koko gelap+itam2 skit,sb pintu cabinet dah kaler cerah, nak ikutkan tk brapa match dgn tiles kt dinding tu, tp hantam saja la.Nanti dah pasang yg atas punya ok lah kot.Mula2 nak amik kaler cerah skit, tp my huby tkut bini dia buat kja bg tumpah kunyit ka, serbuk cabai ka..satg kot nye serap lak kt tiles tu..kan tk cantek.

Kecit konet ja dapoq kami bleh la takat 2 3 org nak masuk berimpit buat kja, tp tkpa la nk besaq tera mana, padan la dgn umah km yg kemetot ni.Kami pilih buat bentuk "U" jgk, even ramai ckp sempit, tp entah la..bila pikiaq bentok L rasa sama ja sempit nya.Ikut citarasa masing2 lah kan.
Tingkap nako dpn sinki tu dpa blum buang lg, sb nya km nk suh tukaq pakai tgkp yg slide, buh cermin kaler gelap..elok la skit kot.


Untuk bahagian bawah, kami dah siap2 bli drawer & Basket, ala hat pesen2 la ni tu..besi2 lawa org buat rak2 yg jenis bukak ja tarik keluaq..nk crita pun tktau gambaq tak amik.Yang tu mmg tk plan nk bli pun.Cemana ntah bleh terbekenan pesen tu, ni gara2 tgk Majalah Impiana Dapur hat baru ni.Nampak lawa ja klu ada benda2 tu.Nanti dah siap km amik gambaq ok.


Ha ni dia sinki kemetot kami, mula kan menjadi idaman kalbu nk sinki Teka, dah jmpa la kt Penang ni..tp alamak..gedabak la sangat, tk jadi lah amik yg tu.Huby bekenan yg ni, Rubine ok lah jgk kan.comei2 ja.So far nampak dpa pasang kemas la.Cuma ada skitt ja yg kami nk komplen kt Nizam (contractor).Kat blah bwh tu nampak gerigi truk sangat plak,tp slalu klu kt bawah ni dpa akan buh tiles jgk ka akan ada buh board ha..nampak belemoih ja.Klu dok biaq camni..saheh nanti barang2 kt dalam cepat berabuk..ya la..simen belemoih ja.Takmau la kot luaq nampak cantik, dalam tak elok.Satg huby suh call Nizam tu..alamak..mcm segan la plak..sb jarang ckp byk ngn dia :( , tp dia suh call jgk sb konon2 bahagian dapur ni..kja org pompuan..konon2 bini dia yg cerewet lah bab ni..so kna call sendiri.


Lagi satu progress skrg dpa dah tebuk2 dinding nak tambah point2, kami tambah lg 13 point, yg dah ada tersedia 11.Kira byk lah jgk kot, tp tkpa la biaq lebih dari nanti2 nk kna pakai extention point/wire merata2 lg nampak huduh.

Plaster ceiling blum buh lg, tgu kja2 wiring siap lah kot baru dpa pasang.

Dalam dok hepi2 bab tgk umah tgk reno ni, ada jgk la brita tk sedap, geng2 buat umah ni bleh pulak p bg ilang segugus kunci umah kami.Geram la jgk, camna la bleh ilang, ntah2 saja ja dpa ni buat2 kata bg ilang...huh ni yg nk bersangka buruk ni.Nizam kata tkpa, nnti dia suh budak2 tu cari sampai jmpa jgk.Lani mau dpa nk p masuk buat kja ari2 kna bukak pintu pakai lubang cermin kot tingkap dapoq saja.Takpa2 tgu siap smua, grill pasang, kami akan tukaq semua kunci2 baru.Mintak2 selamat.Tapi ni cam seryau jgk nk p bg kipas lampu kt dpa, satg org songlap plak Sensa kami :(

Thursday, February 18, 2010

Table Top

Arini my huby p buat check2 kt rumah bru.Pi sorg dia ja.
Saja nk p tgk btoi ka org2 contractor dah mula buat kja2 reno ni.

Skali btoi la..dia ckp p tgk2 Table Top utk kitchen cabinet dah siap.
Cantik katanya..wah..suka..sinki pun dah pasang ok la..so far nampak dpa ni buat kemas.
Yang risau sb contractor melayu..tkut tk elok pulak..tp tk smua kja2 contractor melayu tk elok kan :)
Lps tu dia ckp ruang dapur tk la nampak sempit spt yg km jangka..ya la..dapoq km kecik besaq kelemboi ja..mau masuk 2 org..harus belaga pungkoq..tp ni ok ja..mau masuk 2 3 org still bleh buat kja.

Sukanya..tak sabaq nk p tgk sendiri, tp dia tk bg..sb habuk2 simen n bla bla byk..tk elok utk ibu mengandung :(
Tapi dalam ati ni gedik2 ja rasa tak sabaq nk p tgk..cemana la yg dia kata cantek tu.

Esok maybe dah org start mai buat plaster ceiling..wah..tak sabaqnya!!!

**weken ni nak p tgk jgk2, kan bley pakai face mask :)

Wednesday, February 17, 2010

Zhea 18 bulan


Sat saja masa berlalu, dah 18 bulan dah kakak zhea ni..dalam erti kata lain setaun setengah dah..lg 6 bulan nk masuk 2 taun.

Jemaat lps bwk dia p monthly check up n cucuk utk 18 bulan..nama apa ntah cucuk tu..lupa plak..

Ok berat naik la ciputet jadinya skrg 10.5kg...rampingkan kan anak dara saya.
Time doc cucuk ok ja dia..tk nangis..cuma menjerit tgk jarum ja, bila dah nk kluaq dr bilik doc..ok ja..relaks dia "bye bye" kt doc n nurse.Dan main mcm biasa mcm tk jadi apa2 pun..ala tp umoq besaq ni..dah tk sakit kot kna cucuk kan.

Bab "buas" mcm biasa la..tk tercerita dah.Dgn kaki masuk lam pinggan la..geram jgk kdg2..Ckp pun dah byk la perkataan bleh..Gigi pun naik byk dah.

Lagi satu perangai dia terbaru..dia tkut kat org India n sewaktu dgnnya.
Yang ni rasa geram skit..zhea ni....mcm dia tu gebu sangat..buat2 takut kt org gelap2 plak dah :(
geram tau..tgk ja aci mana2 dia trus paling kot lain tutup mata..tk pun keryau meraung..apa pesen tktau la..kdg2 tersempak dgn cleaner kt lift pun..dia dah paling2 muka..padahai kwn tu bru nk serngeh kt dia..ish zhea..tk baik mcm tu....kakmidah pun bgtau benda sama..hehe..

Bab fanatik katun kt tv..erm...toksah crita la..penat ja mama bayaq bil Astro utk channel lain..asyik nk tgk Kaka (MMCH) ja..tak pun Ipin..kdg2 tgk2 malam suh bukak Ipin..nk muntah dah mama ni zhea tgk Ipin ja..kdg2 aku bg tau Ipin sleep..dia ckp "no no" terpaksa bukak jgk..ala dia tgk gmbr Ipin kt DVD tu mana ada sleep pun..klu tk bukak dia akan meraung2 sembam muka kt lantai plak..dah pandai merajuk la dia la ni..

Macam2 la..kakak zhea oit..walaucemana pun..tetap hepi melayan kerenah dia.

Saturday, February 13, 2010

weekend cuti CNY day 1

cuti 4ari saja.km xblk kpg sb my huby keja direct.

So,dok la rumah km dua saja.zhea pun bgun awai pg td pukui 9am.guling2 golek2 atas katil ngn dia smpai kui 10.

Pastu siap2 nk p market bli stok memasak cti 4ari ni.plan xmau bli kt luaq,nk masak sndiri la.rajin kan saya :)

Balik umah pungpang2 smpan brg2.trus masak sb dh lapaq sgt ni.td xbekpes apa pun.zhea xpa la minum susu,mkn roti butterscotch sekeping.jadinya menu ari ni tomyam ayam,telur dadar,ikan goreng,nasik n bli kutiaw bleh jd kutiaw tmyam.kt zhea dh masak sup ayam bersayur.

Siap msk kui 12 bru mandi kan dia.relax2 golek2 dia lena.dan la p basuh n sidai kain.

Xsbq tgu ayah dia blk keja.kot ajak p memana ka.jalan2 kot ni.dia ckp nk cri troli brg yg kecik tu.senang nti nk pindah umh.brg kecik2 just letak atas troli n sorong naik lift.tp mlm ni mana ada kdai hardware bkak.kan cina mkn besaq mlm ni..rasa giant ka tesco bukak kot.

Adoi boring jgk sementara nk tgu ptg.

Friday, February 12, 2010

Pasal Rumah Pulak

hoh legha..

dah sette bayaq deposit semua.
Kerja2 renovation pun dah mula minggu ni.

Paksa depa buat skali gus jgk2.Sebab konon nak pindah cepat la..
penat dah haih dok bayaq dua ketoi umah ni (umah sewa+umah sendiri)

Grill terpaksa la jgk ambik kt contractor mahai tu :(.
Estimate bleh siap dalam masa 3 minggu.

Yang lain kerja2 mcm kitchen cabinet,wiring & plaster ceiling ambik dr contractor sorg lg..yg harga dia ok2 la..mintak2 la dia buat elok.
Dia ckp, siap paling cepat 3 minggu paling lambat 4 minggu.

Harap2 dalam tengah bulan March dah siap semua..bleh cat n cuci rumah..pastu..Pindah..

Dok tgk byk rumah dah tgh renovate..dpa pun kalut nk pindah cepat2 kot..

**Sinki,kipas,lampu,hob,hood semua dah bli tinggai nk bg kt contractor ja :)

Gambaq..pemalas amik...tgu siap la na..surprise skit..

Sebab nak berpantang Sdn. Bhd.

Mai sini chek nak habaq pasai pa la km dua laki bini decide nak pantang sini saja :)

Pertama mesti la sb anak sulung kami, Cik Zhea.
Dia ni sangat lah manja dgn ayah dia, klu sari tk jmpa..dok cari ja, nak2 la ni ayah dia mmg kja ja ari2..Bangun pagi celik2 mata trus "yayah..yayah cari" bila ckp "ayah work" dia pun jwb "ohh.." ok diam la sat..satg sejam dua tnya lg "yayah" sambil mata cari2 tgk tgkt atas umah la apa la.Klu ada motor umah sebelah brenti dpn umah pun terus terpa..igt yayah dia ja lah..

Sampai lah satu tahap..dia melilau2 kt bakul baju kotor..ambik baju yg ayah dia pakai..usung merata..nak tidoq pun dgn baju tu..dah tu..dok "yayah..yayah"...sedih tau..nitik ayaq mata time dia camni..ha cemana?ada sapa sanggup biaq anak dok melilau camtu seminggu cari ayah dia? (klu pantang kt kpg mmg weken ja la zhea bleh jmpa ayah dia).Tak kesian..ntah2 camna la rasa dalam hati dia klu dok rindu2 sangat kan..bleh demam..tak anak yg demam..ayah plak bleh demam kot..eh..mak dia pun tumpang demam jgk lah..:)
My huby pun ckp, klu zhea tak demam, dia sendiri pun akan demam sb tak besa dok jauh.


Kedua, erm...penat lah si ayah tu nak ulang alik balik Penang-Perlis mmg lah 2 jam ja pun..tp penat lah nk travel tiap2 minggu.Budget lg..skali balik tol minyak dah rm150 la koman2 abis..tu blum makan ka apa2 lg..mau pantang kan 6 mgu?nak ulang balik 6 kali..
cer darap rm150 x 6 = rm900...tu blum di ambil kira risiko dia yg bwk keta laju..bahya la..dlu time pantang zhea..klu dia ckp nk bertolak dah..dalam ati..sementara dia nak sampai..mmg dup dap dup dap la..tkut apa2 nk jadi..bkn apa..klu dia drive sorg2.lg la tk igt dunia..laju la jgk..n kdg2 memandu versi merbahaya jgk..

Ketiga, eheh..saya sendiri rasa selesa kt umah sendiri..semua barang dah tersedia..tk payah nk angkut semua brg2 bok balik kpg..mau nk kira semua brg nk guna kan..takkan nk sewa lori??Nak2 jenis rasa semua brg nk guna ja..Penin n penat la nk berangkut sana sini..So, klu kt umah sendri senang, nak brg apa semua ada..Lagipun..tringat zaman pantang zhea dlu..ish..sedih jgk la..jauh dgn somi kan..klu time dia nak balik mai kpg tu..hati riang gembira ja..time dia siap nk balik..muncung mcm ikan todak ja..sedeh la..tk suka la dok jauh2..sampai skrg..ish..jgn la jd apa2 kt km..tak sanggup..mintak dijauhkan la..biaq la org nk ckp "linda tu nk pantang dkt ngn laki dia..manja sangat ngn laki dia latu" biaq la nak manja ka apa..laki sendiri..bukan laki org..nak kata km ni galak sangat pun..kata la..nk galak apa nya dalam pantang..agak2 la..lgpun my huby pun ckp bru2 ni "suka lin pantang sini, kan tempat isteri disisi somi" sambil kernyeh2.

Ingat lg..masa pantang zhea dlu..ari 1st masa dia nak balik Penang sorg..hish...sedeh...Tuhan yg tau..tk besa dok jauh lama2...ish..mmg sedih la..time tu.. :( taktau nk crita cemana..

KeEmpat, klu hal sakit demam ka apa..kt sini senang..dkt dgn yg pakar..

Dan, utk persediaan nk pantang sendiri tu..km dah booked sorg kakak aka Confinement Lady..
Dia mai awai pagi..masak,mandikan mak+baby, urut,tungku,bengkung,sauna,cukur pala baby lps luruh pusat n dah lewat ptg..lps siap makan mandi smua bru dia balik..ok la kot..

Tapi budget2 tu masa lps branak mesti mak + MIL nak mai dok sini dalam seminggu dua..lps tu bru nk suh kakak tu mai jaga lps depa balik.

Taktau la nak ckp..ni bru planning kami..mintak2 la ok.

My huby ckp lantak p la org nk ckp apa pun..kita ada hak & reason sendiri pasai apa nk buat camni..Nk dengar ckp org ja semua..jenuh la jgk..sb depa bukan tau & paham semua masalah2 kita..cuma tau nk "mengata"

Ada sembang hal pantang2 ni dgn my biras (wife BIL), dia pun ckp ok ja! Ok akak kita mmg ditakdirkan utk menjadi biras yg sekepala :) good! (best tau my biras ni, tak suka ambik tau busy body pasai org,baik hati n sangat sporting dan paling penting..dia sangat low profile)


*Kakak Zhea, yg sungguh tk reti dok diam.Mama sayang zhea!
Skrg klu tnya mana adik..dia dah tau mai pegang2 perut sambil ckp "dedek" n bla bla bla dlm bahsa dia.
Tak dpt bayang cemana la penerimaan dia nanti bila adik dia kluaq...adeh...tak bleh pikiaq sat...


Wednesday, February 10, 2010

Berpantang sendiri :)

Haluu!

Sangat hepi sb lps berbincangan 4 bijik mata antara km somi isteri,sebulat sora membuat keputusan utk berpantang sendiri sahaja di Penang, lbh tepat lg di rumah sendiri :) suka!!

Friday, February 5, 2010

Angan2 mat jenin

sangat mahu kan sinki jenis ini.Tapi nak cari kt mana ha kt Penang ni..dah p Kitchen World kt sblah opis ni..takdak plok..penat berangan ni!

sebab pilih yg jenis satu lubang ni..cabinet dapoq nya lebar kecik la 4 kaki saja, mau pakai 2 lubang penuh ngn sinki saja.tp yg jenis camni ada bleh letak drain basin tu, bila basuh apa2 bleh letak brg kt situ utk keringkan dlu, bila time nk bg luas angkat ja drain basin ni letak tang lain :)

tp harga brapa RM lasung tktau..berangan ja lebih..sapa tau harga dia?

Lagi satu pasai Grill.
Mmg plan dr sblum umah siap lg nk pasang grill design camni..simple gila kan :)..tp entah..hati terpaut pesen camni..mai p lah...pesen wrough iron yg bunga berkuntum2 lingkaq sana lingkaq sini..ka..stanless steel ka..tk bekenan jgk..nk hat jenis lgu ni la jgk2.

Tapi...org rumah saya tk bekenan plok..dia ckp mcm besi cermin "nako" ja..ish..tk paham btoi dia citarasa isteri terchenta dia ni.. :( nangis huhuhu.

tapi tetap nk camni jgk2..huhuhu.kaler pun sama..ada ka dr pemaju dpa suh guna kaler cream honey dew wahlu tu..huh..tk comei tau..

oh tak sabaq nya nk p menyoping dapoq (hob n hood) mgu depan :)

Wednesday, February 3, 2010

Penat serabut lapaq :)

Penat & serabut,
klu pikiaq bab contractor utk rumah ni.
Hiyarghhh..Ari senin dah confirm akan amik Grill,Kitchen Cabinet,Wiring,Plaster Ceiling dgn 1 contractor ni (harga mmg within our budgetla) .mmg dah seronok sangat2.sb tak amik dgn contractor grill 4k (gila mahai tu).Dgn contractor baik ni dia bg 2.2k saja :) ok bleh senyum lebaq km dua laki bini :) :) :)

Sekali, kemarin p lg utk bg design cabinet n nak material apa.
:( contractor baik ati tu bgtau, Jumaat ni akan finallize bleh buat grill ka dak, sebab takut grill hanya di monopoli oleh sinun (yg harga mahai tu la).bencinyaaa..

Pandai dia no..dah tau2 org mula akan pindah umah sure benda 1st skali akan buat grill, klu grill takdak..abis la Sensa,lampu cantek2 km kna curi ka apa.. :( :( :( apa2 pun km tetap suh contractor baik tu fight jgk2..hehe

Lapaq..tersinggah 1 blog ni..tgk moi dia makan sedap plak dah..hish..dlm dok lapaq2 ni..

Tuesday, February 2, 2010

Rambut zhea :)

dlu masa blum ada anak saya sangat suka klu budak pompuan rambut dia kerinting2.
pastu bila dpt anak nasib ada jgk "kinting-kinting" tu walau kt ujung saja :)
comeiiii..mmg tk penah potong rambut dia dr lps cukoq pala masa lam pantang aritu..
suka tgk kt ujung2 tu yg bulat2 camtu :)

Kalu bg mandi..rambut tu akan lurus dah dkt paras pinggang pun.

Rasanya zhea mmg ikut rambut mama nya.(opss pecah dah rasia rambut kembang versi david arumugam alleycat ni)

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...