Wednesday, January 20, 2010

MyLove~Tag dari Sofia

Tag dari Sofia

First time jumpa with your hubby bila dan kat mana?
*Jabatan Kerja Raya, Kangar, Perlis.Lebih specific Bahagian Bangunan.

Love at first sight?

*herm..tk kot.sb 1st time tgk dia mmg takdak apa2 feeling langsung.serius ok takdak.
Tp tk lupa bila dia bagitau saya nama dia Ghani.Hampes, sb saya betoi2 percaya.

Who is he when the first time u met him?
*pengganggur, sama mcm saya, masing2 kt JKR tu sb under Training SSL (skim siswazah lanjutan) dpt la elaun skit selama 6 bulan.


*herm..time tu masing2 still ada dot2 tp bukan kt JKR.Ingat lg dia siap curi2 baca sms2 dot2 saya kt hp lg...dan perli2 lg..mcm2 la..huh geram & malu jgk..tp tulah kan..Tuhan lebih tau sapa jodoh yg terbaik utk kita,berkawan p la klu sampai 10 taun pun, klu dia bukan jodoh kita, mmg tk bleh buat apa.Mungkin ada hikmah jgk pasai apa Tuhan temukan kami kt situ.Alhamdulillah my huby jodoh yg terbaik utk saya bukan yg lain lg :)

*Masa kt sana, langsung tak terpikiaq akan ada "ehem2" dgn dia.Langsung tk terlintas di hati yg dia "bla bla bla" kt saya.Sb time tu dia ramai peminat, sapa lah saya di mata dia kan :(.Salah sorg tu my bestbuddy kt sana, dia mmg suka tahap kronik kt my huby..siang malam pagi ptg mmg akan sebut "tringat la kt shukri, tp napa dia tk penah call ka bg apa2 hint pun".Saya hanya bleh jwb "maybe dia tak suka call/contact2 pompuan kot"..hahaha..padahai..tiap2 malam dia akan call saya :) pelik tu..tp km sembang2 kosong ja pun, takdak la yg sampai ketahap nak feeling2 :P > Tapi kami mmg agak rapat dlu, maybe sb ermmm..aku tk merepek jiwang ka control ayu ka apa kot..sb tu dia suka kawan dgn saya..yg para2 peminat dia tu semua set2 control cun ja.Erm..yg bleh saya terperasan dia "bla3" kat saya, bila ada sorg akak kerani (CheNah) kt situ bgtau aku diam2 "cheNah dpt rasa shukri tu mcm suka kt linda la, betoi CheNah tak tipu"..eheh..aku dgr gelak besaq mcm puntianak ja..mcm eh pelik..awat linda pulak..hakhakhak..lps tu..aku pun dpt rasa lain mcm ja dia ni..tp tkkan aku nk prasan lebih pulak..ish...panjang lg la mau nk crita..satg melalut dr tajuk Tag yg sebetoi2nya plak..

How long it takes for him to ask you out for a date?
*klu keluar beramai2 tu rasa seminggu kenal dah kluaq dah, ala dah kja skali mesti bekpes,lunch n teabreak pun sama2 kan.Eh tp lps 2 bulan kenal bru brani keluar berdua (curi2 takut opismate nampak)

Ist place dating di..
*Kentucky Fried Chicken,Kangar
*igt lg dia pakai baju apa time tu..tp time kluaq berdua ni..masing2 muka kecut ja.kantoi la jgk bila sorg SSLmate nampak (nama Reno Khairy, eh dia jgk ckp benda yg sama mcm CheNah ckp). Dan dia terus terjah kami..terkejut ;) .Reno slalu puji, "linda, Kri ni baik wei"

How he proposed?
*"Sbnrnya saya suka kat sorg ni geng SSL kita jgk, tp tkut nak cakap, sb org tu awak" Apa punya ayat la..igt lg tempat dia kat belakang sebijik bus express kt Stesen Bus Kangaq.Nasib bus tu tk kentot keluaq asap itam kena muka km.hahaha.

Special date with your hubby?..
*October 2002 ~mula kenal2 tp tk igt date..hahaha
*3 May 2004~Engangement Day
*12 December 2004~Yahuu kawen
*7 January 1979 ~His Birthday
*26 September 1980~My Birthday
*9 August 2008~Zhea's Birthday

Changes that he asked you to do??..
*jangan kelam kabut :) & jgn suka pikiaq bukan2.

What about him that you love so much?..
*baik hati

What is about him that you wish he would change?
*lebih rajin menolong isteri membuat kerja rumah ;)

You will lose your mind n crack your head when he?..
*APART (sama mcm Sofia), ish..tkmau la..mmg nk klu bleh tiap masa ada dpn mata..camna la nanti time pantang :( jmpa smgu skali..tk sukanya!

You will smile thru your eyes for the whole day when he?..
*sentiasa depan mata

Complete below sentences "my love towards my hubby is as big as.."...
*Hanya Allah yg tahu (sofia sama lg, sb aku slalu ckp camtu kt dia, hanya Allah yg tau betapa bla bla bla kt dia)

I love to tag these pretty ladies:
*Tak tau nk tags sapa, sapa2 yg rsa nk buat dipersilakan ok.


No comments:

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...