Wednesday, January 27, 2010

saujana damai apartment-siri 1

:) muka mmg ata sinyium :)

Mesti la senyum dh 2taun sain S&P,skrg bru mendapat.

Km amik kunci,n trus buat defect inspection.so far lepas kemain nya inspect x jmpa lg ada major defect.mostly minor ja,mcm plaster dinding kasaq (tu pun skt ja),cat besa la ada xrata, xdak plak crack2 kt umah km.tp ada jiran level bwh ngadu ada crack2 kt bilik. Erm xtau cemana.tp km just inspect td,blm antaq borang aduan kt pemaju lg.maybe esok huby akan double check sblm antaq jemaat ni.

Pastu dlm masa 4mgu bru dpa pebaik defect2 tu.yaka 2mgu bleh caya ka?seterusnya:
1.pasang grill kt pintu dpn,tgkap 4bji, balkoni.
2.buat wiring,tmbah soket plug n pasang lampu kipas.byk jgk tmpat yg kna tmbah point ni,duit pun kna byk :(
3.keja2 mengecat.maybe aku n huby nk cat sndri ja.
4.kitchen cabinet
5.cuci umah n muvit2.tp tgk la mau dh ramai pindah bleh la.mau km ja,baik x yah.buat gerun ja.ambik masa la jgk kn.

tp kalu dpt pindah cpt best jgk,bkn pa,duit sewa rumah skrg rm550,bleh disalurkan ke tabung adik zhea.dlm erti kata lain bil sepital saya nanti :).

Td ptg,km dh nekad trus bli lampu n kipas.penat dok survey merata cerok.lg makin penin,hat nu lawa,hat ni lawa.ada org ckp bli kt Jitra murah,kt jalan dato keramat la,bkt myk la murah.last2 km bli lampu kt bkt jamboi ja.kdai dkt Crystal Point tu ja.malas p jauh2 kalu takat murah skt2.
Tp tu bru lampu hiasan kt hall n bilik km ja.ok la puas ati,dgn konsep rumah nanti.ces perasan.

Kipas plak dh bli td kt LSS ja.tetap keras ati nk pakai kdk sensa kt hall,mcm2 cina joi dk promote brand lain.xjalan jgk.haha.suka ati la :)
Td dh bli kipas kt hall dgn bilik km ja.

Skrg tgai nk bli kipas ceiling kt bilik 2 n 3 ja dan jgk lampu2 kalimantang hat besa tu ja.

Nanti2 weken bleh berangan p survey n bli cat plok.

Utk grill mcm nk ambk dr pemaju ja..cuma bab dapoq ingat nk amik kontraktor luaq.sb harga lg ok.

Nyampah jgk kdg2 kt pemaju ni.asik nk suh ambik geng dpa sja.

Ok lah yg tu ja.mengantuk dh ni.bye2

1 comment:

Anie said...

nak pindah umah baru memang lah sangat banyak pakai duit...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...