Monday, January 4, 2010

Cerita Campoq2

Mula2 mai nk cerita pasai si kakak zhea dlu.ish..sat ja dah besaq dia, muka pun dah belain dr masa baby dlu yg tembam kemain.mau amik gambaq muka saja dah penuh, la ni dah cekeding.Bab buas toksah ckp la, semua budak2 yg sebaya dgn dia mmg camtu kan.Nak suh naik tangga sendiri pun dah bleh, p dapoq bukak dapoq gas pun dah reti (bahya btoi),tp dah kira senang nk handle la sb dia dah paham apa yg kita ckp, cuma bab buas tu tk bley nk kata apa la, org kata budak2 yg buas byk akai ni cerdik, insya Allah, amin.

La ni zhea klu nk ajak mandi pun dah senang, mmg dah pandai bukak baju sendiri, nk minum susu or lapaq pun dah pandai bgtau.Tp yg paling penin skali la ni..dia kemaruk nk tgk Upin Ipin hat geng tu saja..sari ulang mau dekat 7 8 kali..sampai dvd tu calaq dah.mangkit pg ja nk opet..jaga dr tidoq ptg pun nk tgk opet..sampai km somi isteri nk tgk berita ka apa pun tkdan.Apa2 ja la kakak :) Lg satu, la ni sangat payah klu nk amik pic dia..tak bleh nk dok sengap dah.

Sayang zhea sangat!



Aku plak, mcm besa la..alahan dah makin ok (rasa dah habaq kt entry sblum ni) alhamdulillah, ari ni dah 17weeks pregnancy.Ari Khamis lps p monthly check up kt Dr Teh.Wah sangat teruja tgk adik zhea dah gerak2 sakan, sat2 silang kaki, sat2 letak tangan atas dahi..pikiaq apa la tu.nampak semuanya ok la.Si kakak mcm besa la..tk paham apa2 lg,time Dr Teh tgh scan tu..org dok kalut nk tgk adik dia..dia p punggah drawer dr teh..p ambik bunga2 atas meja la apa la..kelam kabut ayah dia dok tangkap sana sini..hahaha..nasib doc tk marah pun.A ha..km pun dah tau gender adik dia :) so far nampak mcm jelas la, tp tk brani nk announce kt sini lg, tkut kot la mata silap tgk ka..tp doc ckp tu..mcm btoi ja la.Apa2 gender pun km tk kisah, boy ka girl ka..dua2 tetap anak anugerahNya.Even my huby pun tk penah la kisah atau push2, tp ada jgk la mulut2 lain yg dok sebok ckp "my huby nak jgk anak laki2" ish tk penah la dia ckp camtu pun weh.pandai2 ja la.



Huby, mcm besa la kilang dia la ni tgh byk ot weken, nak tak nak dia kna la buat jgk, dia ckp bukan ot paksa pun, tp dah tumpang dok ada dia buat ja la.Maybe rezki lebih untuk anak2.Aku kdg2 boring jgk sb weken tk bley nk p mana dah dia kja ja kan.Yg bestnya dia tk lupa jgk la..bwk km kluaq jalan2 kot2 area sini lps kja, dia paham aku ngn zhea saheh buring tahap tenuk la..weken dok umah ja :) .Dia pun dah nampak rajin sangat tlg2 aku kja umah.Paham kot bini dia penat.


Ermm...itu ja kot yg terlintas kt pala otak ni..ada mai idea tulis lg ok.

2 comments:

Anie said...

anie ada belikan upin & ipin untk qiesha tp dia tak suka lak tgk dia ckp upin dgn ipin tak der pun baca ABC...he..he...sabar jer lah...

tp barang2 upin & ipin tu dia berkenan lak...pantang nampak mesti minta...

Wanie said...

besaq dah zhea nih...

ehemm...takmau habaq kat kwani ka baby apa?ngeh3

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...