Tuesday, January 5, 2010

bwk zhea jmpa paed sendiri

hello semua,

Ptg ni tiba2 rasa mcm terer skt.eheh bkn apa,berjaya bwk zhea jmpa paed dia sorg2.slalu ber3,tp ptg ni ber2 saja.

Sbnrnya zhea ada appoinment dgn doc lim sbtu pg,utk amik chicken pox nya injection.mmg km planned dr awai nk p sama ber3 kebetulan kn ari cuti.nk p weekdays ayah zhea keja shift ptg (3pm-11pm) mmg xdak masa yg bleh p.

Tup2 semlm,tgk zhea asyik garu mata ja.dok sat trus bgkak merah2.sah allergy lg ni.dh la time tu ayah dia blm blk.xtau nk buat cm na,bsh tgn,muka dia dgn sabun lap kering2 trus sapu krim allergy dia.still garu2 lg.xbleh jd ni,try buh bedak sejuk plak.ok skt n zhea trus lena.

Ptg td,amik zhea kt kakmidah, npk lg byk plak merah2 kt kaki,betis,pipi.dgn kekuatan supermama yg ada,aku nekad utk bwk zhea sndri p Pantai n jmpa doc lim.nk tgu sbtu dh rasa lambat sgt.ayah zhea pun bg ja p,cuma asik dk pesan p elok2.ala benda mudah ja syg jgn risau,bkn nk kna bwk anak pandu kapai selam ka apa.naik keta kita ari2 mcm besa ja.

Alhamdulillah sampai kt loby hospital pantai dgn selamat.tp time nk register penat jgk ligan zhea yg menerpa rata.masuk jmpa doc lim.bla bla bla,dia ckp zhea mmg kulit sgt highly maintenance xbleh silap skt,jgn bg kna panas,mkn silap.bab mkn maybe kna try semua,pastu bru monitor apa yg penyebab allergy dia.so far yg dk npk dagin lembu n ketam.abis bla2 tu,aku tnya doc nk inject trus bleh?ok bleh.time tu yg mencabar skt,sb slalu time inject huby ada tlg redakan zhea kalu meraung.tp lega zhea ok x keryau cuma ayaq mata belinang.sian plak,tp xpa syg nk bg sehat kan.kuar bilik doc lim,zhea dh mcm besa,mcm xkna cucuk ja.lari2 sana sini,jenuh kalut ligan dia.he2 .

Apa2 pun rasa best jgk la,sb dpt handle anak sorg2 time my huby x free.nasib la bleh drive sndri,anak pun dh biasa dk dlm car seat.senang nk p memana in case emergency ka apa kan.

Lps blk dr sepital,km ber2 ke farmasi tdkt borong losen n sabun mandi zhea yg bru.doc lim ckp bleh guna sebamed bby jgk.sama lebih kurang Chetaphil jgk.yg penting murah la skt.bkn apa,kna bli 2 set,1 kt umh, 1 kt umh kak midah.

Zhea anak dara mama tersayang,mama harap lepas ni kulit zhea akan cun melecun kembali.zhea kan girl kulit harus mulus.bru comei.tp bg mama ngn ayah,zhea la paling comel di mata n di hati kami.syg zhea n adik zhea jgk.

1 comment:

Wanie said...

kulit sensitip nih yg payah nakjaga...tak leh habuk sikit...

Zhea dah becaq dan comey dimata aunty wani jugak...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...