Tuesday, January 26, 2010

5 months check up

arini dah ngam2 5 bulan peknen.
pagi ni ada appoinment dgn doc teh, patutnya kui 9am.
bergegas pagi2 buta mandi kan zhea sb nk bwk dia p tgk adik dia kt screen itam putih tu.nasib dia pun relaks ja mangkit awai pg ni, ala lgpun semlm dah dia lena awai.10pm kira paling awai la tu.selalu kui 11-1am tau..mcm pengsan2 nk tgu dia lena :)

alhamdulillah smua ok,klu dr yg doc teh scan tu nampak semua bleh ckp "alhamdulillah" la.
Gender makin jelas plak nampak :) berat 358g kecik lg tp dah rasa dia nya kick kuat!
Sakit gigi dah ilang plok, maybe berkat minum susu sehar bertong2 kot, mmg doc teh ckp kurang calcium la tu :(

Due date pun sama tk berubah.

Kakak mcm biasa la asal p jumpa doc teh ja soheh "yak chuk" , pastu abis lemari doc dia selongkaq.cuma baik skit dr bulan lepas ja..tak main jambangan bunga doc teh..hahaha..sabaq ja la..time tgh scan perut ayah dia ckp kt zhea tu adik, dia pun "didik"..apa2 ja la zhea oit, nnti best skit kan, ada geng main ngn "didik".
Adoi la ni zhea selsema plak, batuk ada skit..selsema tu..asyik keluaq belon ja kt idung, dah la makan ubat punya susah.

Gambaq..takdak..pemalas hangit nk bergambaq2 la ni haih..

1 comment:

Wanie said...

Alhamdulillah...arap2 mummy n baby sihat...

hehehhe pandai kakak buat belon...kreatif betoi...ngeh3

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...