Monday, December 7, 2009

Kena "Puk" skali

Semalam kan tgh kami makan nasik (dinner), mmg bersila ja skrg sb dinning table km dah letgo to maksu.

Skrg zhea ni besa, klu org makan siap menggagau dlm pinggan org (tp pinggan mama ngn ayah dia ja la).Ayah dia tgh makan dlu, aku suap2 nasik zhea..dia kalut tarik pinggan nasik ayah dia..ayah dia dok "haip2" ja..aku jegel skit kt zhea..dia lg la ulang benda sama (tarik2 pinggan n gagau).Dah tak makan saman aku truk "puk" sedas tangan dia..automatik..truk cebik2 mulut sat ja..tp..lg dia buat..abis pinggan lauk dia gagau..hubby ckp degil la dia...lg marah lg dia buat..
Time dah nak lena..huby slow talk kt aku..ckp.."lin marah2 skit zhea sb nmpk tegas skit", tk sampai ati nk marah..napa ntah..jd cepat lembut ati klu dgn anak..tk bleh nk tegas langsung"..dia ckp lg.."time zhea cebik lepas kena puk tadi..trus tersentap dalam ati..sian tgk" .. :( jgn la camtu dahling..rasa bersalah pulak tau...tp my huby mmg terlalu ikutkan sangat apa yg zhea nak, klu nk mai mengada2 zhea akan p kt ayah dia, ngan mama dia tau mama kurang melayan klu lebih2 sangat.

ish...tp klu dr kecik tk bleh kna tegur payah jgk kan. ala...aku bukannya "puk" kuat2 sepenuh hati pun..skit ja la..

zhea mama bukan marah sb benci, mama nk bg zhea baik, jgn buat benda tak ketahuan hala..ada ka p celup tangan pinggan nasik org..kdg2 zhea celup dgn kaki jgk ke dlm pinggan..tk elok tau!


**zhea anakku sayang, sapa tk marah klu skit2 panjat rata sampai camni, naik landing atas bendul tingkap, panjat gril tingkap ni..klu jatuh kan sakit..ala tp budak2 besaq ni bukan reti melayu kata mak aku, hg dlu pun camni jgk :) (rambut..tk kalah kembang tu)

1 comment:

Anie said...

marah bukan beerti tidak sayang...tp marah kerana hendak mengajar..

Linda tau anie memang garang dgn qiesha...teramat garang....
papa dia lak...lembut...teramat lah lembut...jentik qiesha pun tak pernah...
mungkin sbb anie dah garang tu yg papa dia pun tak berkira sgt dgn dia...

better salah sorang mesti kena tegas...tak boleh bagi muka sgt...nanti naik minyak...

mcm qiesha nih..jenis makin kita larang lagi dia buat....sampai tahap kesabaran tu dah nipis senipis nipisnyer....
tp doktor ckp sebenarnyer budak bawa 4thn kalau peragai mcm tu elok unt otak dia...

huh...tak tau lah nak ckp...elok utk otak dia...tp boleh buat otak mama dia gila...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...