Friday, December 4, 2009

Cerita ceriti ja

+ lately saya sangat buring dgn org yg asyik tnya soklan tk wajib tnya, bukan pasai my personal, tp ntah apa2 nya soklan, rasa nk lempang berdas2 pun ada.mcm ni punya org pun ada lg, konon educated, tp entah la malas kutuk lebih2, lgpun tgh bwk budak lam perut ni..ahaha..tp klu tk dak budak ka apa pun mmg tak baik kutuk2 kan, berdosa.Dah cuba utk lari utk tidak mengutuk org, tp kdg2 dah prangai terlalu jelak..herm..TERpaksa TERkutuk jgk.. :( takpa la cuba trima tk dak sapa yg perfect , sambil menuding jari ke diri sendiri

+ lani dah kurang muntah, makan pun dah lalu, setelah 3 bulan peknen, berat asik turun ja, minggu ni baru naik 0.5kg, lega tkut nanti kna bebel dgn gynae..(eh Doc Teh tak besa la marah aku lg, brani marah, klu p misi gomen saheh berbakoi beletiaq).Rasa peknen kali ni tk la semenembun mcm peknen zhea dlu (ka aku yg prasan), sb dlu masa 3 bulan peknen zhea berat aku 67kg tau, skrg still kurang dari 65kg lg.Kena pandai2 control la..tkut jenuh pasni susah nk turun berat, sapa nk sponsor p slimming centre :( tapi aku rasa perut aku cpt pulak besaq (nampak) berbanding dlu..opss.."vontot tk kembang lah, lin bukan jenis pungkoq lebaq" :) (prasan lg)

+ zhea my anak sulung kesayangan, skrg aku sendiri terbiasa dah panggil dia "kakak", dia pun dok kaka, kakak tk brenti2 dah tau kalih klu panggil kakak.Dan bila suruh kiss adik pandai ja mai kiss perut, last2 trus tumbuk2 perut atau nasik atas perut henyak2..haih kakak..sian adik kt dalam tu.Bab nak lena malam..mcm jd satu trauma plak kt aku nk paksa dia lena, ya la kui 11 dok cargas main2 lompat katak atas katil lg, tgh2 lena bleh lg tunjuk2 gambaq2 kt dinding tnya ini apa, itu apa (dalam bahsa dia la, hanya mama ngn ayah ja paham).Lagi satu, kan aritu bli tricycle kt dia, ari kedua bli, dah pun belajaq berdiri atas seat n lepas tangan, nak masuk sarkas ka zhea ni..dan semalam punya la buat2 aksi akrobatik..trus terbalik calaq pipi panjang pulak tu.Tak dan nk lari selamat kan dia dah gedegang jatuh. (rindu plak kt dia)

+ my huby aka my bedmate, aha cam besa la on off sifat rajin dia tu.tp still layan isteri terchenta dia dgn baik skali :) skrg tgh kalut pasai apa n97 dia ada "gap" skit kalut ajak p nokia centre kt Pulau Tikus nun..tgu weken ok, bleh p Gurney skali (opss tiba2 ja roh rajin nk berjalan ke soping mai selepas 27.11, ahaha pasai apa 27.11 geng2 hellomoto ja tau)

+ oh my pfv ku sayang, ari pg tu, masa myhuby nk antaq mai kja, saja2 sembang2 bab keta baru..tup2 tgh bercakap bau hangit dr enjin..sah..ada la nk telan duit lg ni..masuk bengkel dah 4 ari dia..estimate RM kna bayaq kt tokei bengkel hampir2 cecah 1k..adoi..sayang duit weh..dah 4 ari km mai kja naik kelisa..haha pinjam keta maksu zhea sat.

+ ha lg satu skrg ni virus sakit mata menular satu M'sia kot no..p sana sakit mata, sini sakit mata, dalam radio, dalam blog pun asik sebut pasai sakit mata.Kebetulan my cube mate jgk kna sakit mata, sian Dila, mau sakit minggu dpn siok lah jgk kan..tk berbelit lidah kita nk bercakap ngn org putih kan :)

1 comment:

Wanie said...

nih sapa pulak yang menyakitkan nih...mau kasik ayat pedih sekali senang..hehhe

Bagus la linda dah sihat n zhea pun dah makin cerdik..siok la dia nak dapat adik..

bab sakit mata la yg tak siok sebab cepat berjangkit dah tuh taik mata berlomuih..hikhikhik

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...