Friday, June 19, 2009

PFV buat hal lg + zhea makan ayam

  • PFV ku sayang ni nak menelan duit tuan dia lg..aiyarkk...kipas radiator plak tk function.kemarin ptg, time p umah kakmidah..keta berasap depan tu jgk..hik hik...abis org2 kt bwh mai tgk..tegejut depa..tp huby buat2 cool saja..hurmmm...taun ni dah 3 kali dia buat hal..mula2 atennuator..pastu ekon..ni kipas radiator plak..campoq2 mau harga pebaik tu..dah bleh buat built in wardrobe kt master bedroom umah baru nnnti tau..huh...mgu ni bru nk bwk PFV jmpa pomen..kna brapa plak dah..berdebar lg...gini lah nasib klu keta dah berumuq skit,,.,dah dkt 6 taun dah...bli yg bru plak tu..bukan yg "tangan kedua"
  • anak saya zhea rayhana tu sangat allergy klu silap skit..igt dak dlu kakmidah jamu sup dagin sampai jadi kayap kulit dia..pastu kna gigit semut sampai masuk ward..hahaha...ari ahad tu..aku saja2 nk try suap benda baru kt dia..slalu asik makan moi dgn vege saja..tk pun ikan salmon saja..kali ni..nk try jamu ayam plak...goreng tanpa garam..ambik isi tgh2 tu ja..penyet2..bg halus2..buh lam moi..lalu ja makan.nganga ja bila nk suap..klu moi+vege punya jenuh nk tunggu dia nganga..paed dia pesan klu nk tgk dia allergy ka dak kt satu2 benda tu..try bg n tgk klu lps 3 ari tadak apa..maknanya ok..dr ari ahad aku bg..sampai kmarin nampak ok saja..makna kata..zhea tak alah ayam..senang la pasni bleh jamu buboq mekdi..hehe..igt lg aku dlu..zhea ni allergy tu..datang dr aku..sb aku dlu masa kecik2..kulit sangat2 payah jaga...mana besa nk makan seafood2 n ayam2 sangat dlu2..sb klu makan jd gatai2 kuliut..eczema tu toksah kata la..hehehe..dok kena slalu..dah tua2 kerepot ni baru bleh merasa nk telan ayam n seafood..sb tu hentam gila2 bila dpt...weken ni kita makan sup ayam plak na.

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...