Wednesday, December 23, 2009

mcm2 la kakak zhea ni

1.minggu lps luka kat dahi ada dlm 2cm.sb suka sgt lompat2 sampai kepala tekena bucu almari.dalam jgk luka,kalu p spital saheh kna jait.tp mama dia sapu minyak gamat ja.bila tgk2 blk sama ja mcm parut luka ayah dia tmpt yg sama.kat dahi sb main lari2 dgn cousin2 dia tehantuk bucu tv.

2.km somi isteri tgh makan sate.kakak pun kalut nk cicah kuah sate jgk.cicah punya cicah,kuah sate masuk dlm mata.merah 2 ari bru ilang :)

3.main lompat2 atas katil tgk2 lengan telekat kt ujung kepala katil jenuh meraung sgkut.km somi isteri kelam kabut anjak katil.nasib x jadi apa2.

4.skrg kalu tgh main2 tiba2 jatuh.trus marah (pukul lantai),kalu jatuh kt sofa pukul sofa,kalu kat mainan pukul mainan.cenge la dia :)

Tuesday, December 15, 2009


tgh buat kja ni...
tiba2 tringat pasai ptg kemarin,zhea suka panjat sofa tepi akuarium utk korek2 polisterin lapik akuarium ayah dia.aku trus hadang duduk kt sofa tu.dia punya marah mai tampaq2 aku sambil marah2 bahsa dia la..sb kacau "projek" dia.lagi aku gelak..lagi dia marah..benda kecik ja..tp bila igt2 balik..nk tergelak sorg2..dah pandai marah2 dia...lg dia marah..lg aku gelak..tk pulak nk keryau2 dia..keras ati mcm aku kot..kdg2 buat kering ja, payah nk keryau utk certain2 benda yg patutnya kena keryau meraung..tp tk keryau..(ops..tp utk certain2 benda ja, klu melibatkan yg tersyg, vice versa)


lps tu aku ke dapoq masak..dia ikut..bg la main periuk2 ni..kt dapoq..tiba2 dgq lagu "hot dog2" Mickey Mouse Club House..trus dia lari kt depan tv..sambil pelari bwk periuk..rupanya nk feeling2 menari2 mcm depa dalam tv. :)


zhea, mama rindu kat kakak la ni :)

Saturday, December 12, 2009

Our 5th Wedding Anniversary

Hepi Anibeseri! (12.12.04 - 12.12.09)

Alhamdulillah, dah masuk 5th anniversary dah taun ni.

Alhamdulillah, kaseh sayang masih kekal sama dlu2.

Alhamdulillah, dikurniakan suami yg sgt baik (serius dia mmg baik di mata saya), penyayang (sapa tk sayang bini), pelawak :) (sb utama saya suka kan dia adalah lawak), caring, dan tk lupa jgk sangat tegas :) (nasib saya seorg isteri yg sgt pendengar kata eeceh)

Alhamdulillah, dikurniakan suami yg sangat hensem :)

Alhamdulillah, dikurniakan suami yg tidak romantik di mata org tetapi romentik di mata saya (sbnrnya saya tidak sukakan romentik sangat or lebih2, entah la napa geli kot, sb saya sendiri bukan romentik kot, pernah his relative tnya saya, "kri tu tk romantik ka? oh,tidak! sb linda pun tk suka lelaki romantik") takkan semua nk tunjuk aksi2 bermesra depan2 org kan, km adalah tidak suka menunjukkan dpn org :) bukan apa takut satg ada yg makan hati plak :) (yg saya maksudkan bukan 18sx ok!)

Alhamdulillah, kami dikurniakan seorg puteri yg sangat lincah comel berusia 16 bulan time km sambut 5th anibeseri

Alhamdulillah, km mendapat berita gembira bakal dikurniakan cahaya mata kedua time sambut 5th anibeseri (tgh gerak2 geli2 dlm perut tgh type entry ni)

Alhamdulillah, terasa sangat lengkap hidup sbgai seorg wanita.

Alhamdulillah, hidup terasa sangat bahgia, even tk la idup mewah kaya melana, tp syukur bahagia dgn penuh kesederhaan.

Alhamdulillah, harap semua ini akan berkekalan sampai bila2.

to my beloved hubby, happy 5th anniversary i luv u very strong :)

Wednesday, December 9, 2009

Mengantuk sungguh2 la

isk isk isk..tk tau nk buat lagu mana dah..aku bleh dicategorykan mengantuk 24 jam.
padahai lena tu mcm sukup ja.min 6 jam kira ok la utk org yg ada anak kecik kan, tp selalu 7 8 jam aku bantai lena klu malam.

siang mai kja dr pg dok " hau hau" menguap..
nk pesalah kt nasik lemak ka ha?mmg tiap2 pg aku bekpes makan nasik lemak + teh ais atau nescaffe ais...(jenuh belemak la pasni)

ni pun dok layu2 lg mata ni..mcm ada gam ja la...camna la nk bg cargas skit ni.nk bangun lompat2 ka satg mau ada org dok tnya "pasai apa, awat tu,awat dia lgu ni" huh

ala..baru ari rabu kan, lmbtnya nk jemaat pastu sabtu ahad nk lena ja..tp ya ka bleh lena..cik zhea otomatik mangkit awai punya klu hari cuti..klu ari2 bekerja sakan dia lena nk gerak pg pun kesian.

*pregnancy updates*
-13 weeks, lg 27 weeks to go..tk sabaqnya
-dah seminggu aku rasa baby ni gerak2 geli2 kt dalam perut ni.tp takla rasa dia kick2 btoi2 sampai herot2 perut lg...kira dah rasa la dia gerak2 mcm ada kupu2 berterbangan dalam perut..geli ja rasa..
-selera makan dah bertambah2 tp cuba control lg..sb tkmau jd mcm badak berendam ja bdan ni lps branak.
-dah nampak perut skit, still bleh lg pakai uniform kja, cuma rasa ketat dah la..n tk selesa, nk pakai maternity punya uniform..cam malu2 plok..ngadaa..eh saya masih bleh pakai jeans lg..yg low waist la.selai 2 ja yg masih muat..


++++++mengantuk sungguh2 hati la haih++++++

Monday, December 7, 2009

Kena "Puk" skali

Semalam kan tgh kami makan nasik (dinner), mmg bersila ja skrg sb dinning table km dah letgo to maksu.

Skrg zhea ni besa, klu org makan siap menggagau dlm pinggan org (tp pinggan mama ngn ayah dia ja la).Ayah dia tgh makan dlu, aku suap2 nasik zhea..dia kalut tarik pinggan nasik ayah dia..ayah dia dok "haip2" ja..aku jegel skit kt zhea..dia lg la ulang benda sama (tarik2 pinggan n gagau).Dah tak makan saman aku truk "puk" sedas tangan dia..automatik..truk cebik2 mulut sat ja..tp..lg dia buat..abis pinggan lauk dia gagau..hubby ckp degil la dia...lg marah lg dia buat..
Time dah nak lena..huby slow talk kt aku..ckp.."lin marah2 skit zhea sb nmpk tegas skit", tk sampai ati nk marah..napa ntah..jd cepat lembut ati klu dgn anak..tk bleh nk tegas langsung"..dia ckp lg.."time zhea cebik lepas kena puk tadi..trus tersentap dalam ati..sian tgk" .. :( jgn la camtu dahling..rasa bersalah pulak tau...tp my huby mmg terlalu ikutkan sangat apa yg zhea nak, klu nk mai mengada2 zhea akan p kt ayah dia, ngan mama dia tau mama kurang melayan klu lebih2 sangat.

ish...tp klu dr kecik tk bleh kna tegur payah jgk kan. ala...aku bukannya "puk" kuat2 sepenuh hati pun..skit ja la..

zhea mama bukan marah sb benci, mama nk bg zhea baik, jgn buat benda tak ketahuan hala..ada ka p celup tangan pinggan nasik org..kdg2 zhea celup dgn kaki jgk ke dlm pinggan..tk elok tau!


**zhea anakku sayang, sapa tk marah klu skit2 panjat rata sampai camni, naik landing atas bendul tingkap, panjat gril tingkap ni..klu jatuh kan sakit..ala tp budak2 besaq ni bukan reti melayu kata mak aku, hg dlu pun camni jgk :) (rambut..tk kalah kembang tu)

Friday, December 4, 2009

Cerita ceriti ja

+ lately saya sangat buring dgn org yg asyik tnya soklan tk wajib tnya, bukan pasai my personal, tp ntah apa2 nya soklan, rasa nk lempang berdas2 pun ada.mcm ni punya org pun ada lg, konon educated, tp entah la malas kutuk lebih2, lgpun tgh bwk budak lam perut ni..ahaha..tp klu tk dak budak ka apa pun mmg tak baik kutuk2 kan, berdosa.Dah cuba utk lari utk tidak mengutuk org, tp kdg2 dah prangai terlalu jelak..herm..TERpaksa TERkutuk jgk.. :( takpa la cuba trima tk dak sapa yg perfect , sambil menuding jari ke diri sendiri

+ lani dah kurang muntah, makan pun dah lalu, setelah 3 bulan peknen, berat asik turun ja, minggu ni baru naik 0.5kg, lega tkut nanti kna bebel dgn gynae..(eh Doc Teh tak besa la marah aku lg, brani marah, klu p misi gomen saheh berbakoi beletiaq).Rasa peknen kali ni tk la semenembun mcm peknen zhea dlu (ka aku yg prasan), sb dlu masa 3 bulan peknen zhea berat aku 67kg tau, skrg still kurang dari 65kg lg.Kena pandai2 control la..tkut jenuh pasni susah nk turun berat, sapa nk sponsor p slimming centre :( tapi aku rasa perut aku cpt pulak besaq (nampak) berbanding dlu..opss.."vontot tk kembang lah, lin bukan jenis pungkoq lebaq" :) (prasan lg)

+ zhea my anak sulung kesayangan, skrg aku sendiri terbiasa dah panggil dia "kakak", dia pun dok kaka, kakak tk brenti2 dah tau kalih klu panggil kakak.Dan bila suruh kiss adik pandai ja mai kiss perut, last2 trus tumbuk2 perut atau nasik atas perut henyak2..haih kakak..sian adik kt dalam tu.Bab nak lena malam..mcm jd satu trauma plak kt aku nk paksa dia lena, ya la kui 11 dok cargas main2 lompat katak atas katil lg, tgh2 lena bleh lg tunjuk2 gambaq2 kt dinding tnya ini apa, itu apa (dalam bahsa dia la, hanya mama ngn ayah ja paham).Lagi satu, kan aritu bli tricycle kt dia, ari kedua bli, dah pun belajaq berdiri atas seat n lepas tangan, nak masuk sarkas ka zhea ni..dan semalam punya la buat2 aksi akrobatik..trus terbalik calaq pipi panjang pulak tu.Tak dan nk lari selamat kan dia dah gedegang jatuh. (rindu plak kt dia)

+ my huby aka my bedmate, aha cam besa la on off sifat rajin dia tu.tp still layan isteri terchenta dia dgn baik skali :) skrg tgh kalut pasai apa n97 dia ada "gap" skit kalut ajak p nokia centre kt Pulau Tikus nun..tgu weken ok, bleh p Gurney skali (opss tiba2 ja roh rajin nk berjalan ke soping mai selepas 27.11, ahaha pasai apa 27.11 geng2 hellomoto ja tau)

+ oh my pfv ku sayang, ari pg tu, masa myhuby nk antaq mai kja, saja2 sembang2 bab keta baru..tup2 tgh bercakap bau hangit dr enjin..sah..ada la nk telan duit lg ni..masuk bengkel dah 4 ari dia..estimate RM kna bayaq kt tokei bengkel hampir2 cecah 1k..adoi..sayang duit weh..dah 4 ari km mai kja naik kelisa..haha pinjam keta maksu zhea sat.

+ ha lg satu skrg ni virus sakit mata menular satu M'sia kot no..p sana sakit mata, sini sakit mata, dalam radio, dalam blog pun asik sebut pasai sakit mata.Kebetulan my cube mate jgk kna sakit mata, sian Dila, mau sakit minggu dpn siok lah jgk kan..tk berbelit lidah kita nk bercakap ngn org putih kan :)

Thursday, December 3, 2009

Muntah seperiuk

Masa balik kpg aritu mak aku tnya dia,

"kri, gena dah la ni linda truk lg ka muntah"

dia jawab " ha truk skit kali ni mak, makan seperiuk, muntah pun seperiuk"

hahaha...


Tp rasa minggu ni kurang skit muntah..meloya skit ada la..tp nk kata tk muntah lgsung tu dak jgk..cuma kurang skitttt..ja...

Wednesday, December 2, 2009

Selamat Raya Aji!



Salam Semua!
amboi sejak dua menjak ni malas btoi la nk update apa2 kt sini.
Klu di kantor, payah la..kdg2 tu tkdak mood, balik umah lg la segala tok nenek malas mai.
Online thru hp saja, bukak blog type entry panjang2 skali tk bleh nk publish..apadaaa!
Oh Raya Aji, km balik Perlis jgk, pagi raya sampai pukui 3 pg lg..sepanjang perjalanan toksah kata la..keta punya selambak..cuma tk jem ja...tp...tu 1st time balik sayup2 sejak ada kakak zhea.
Ketaq toksah kata la..bukan apa..penakut hangit..takut hantu..har har har..ya la..ada org kata hantu kebaya merah kt gurun la..apa la..mmg tk pandang kiri kanan dah..peluk ja zhea...sambil2 mata tkut nk pejam..jenuh dok bersembang dgn huby tkut dia terlena..

Pagi raya besa la..km anak branak mangkit sayup :) letih tau.MIL terchenta masak ketupat palas,gulai dagin & laksa..vavavava sari tu 4 kali aku ulang makan laksa..dgn2 zhea skali makan laksa..sampai tnya "zhea nk makin nasik" trus geleng2..tunjuk laksa..nganga saja..(tk kembang urat ka zhea?) eheh.Sambil tu my huby dok bakaq daging korban,perut la..segala makneka organ dalaman lembu..aku makan jgk..pastu km dua laki bini sama2 penin..hehe..ptg raya lena ja..siap berpeluh2..panas weh kt perlis klu hampa2 nak tau..hangat lit lit la org kata.Nasib zhea dok main kutip2 batu ngn tok kt depan umah.Tok ajaq zhea main batu seremban..haha reti ka main zhea, nnti terer kita lawan ok! Dah ptg teduh2 baru balik umah TokBe (umah aku la), skali depa tkdak p beraya pulak..trus ke rumah BFF mama, Wani.Ala kt kpg blkg umah aku saja..dkt ja pun..raya aji mmg taksah klu tk p umah dia..sb dpa suka masak sedap2 time raya aji.Zhea p sana jmpa kawan plak..jenuh dok camoq kui raya atas kapet umah CikWani..nasib BFF mama dia tu zhea..kira dia tk marah la..(tp lam ati ntah2 menggelegak ja kan).Lps tu lepak umah TokBe..kui 8.30 dah cargas balik Beseri..sb nak tgk NurKaseh episode akhir..kekeke..nasib zhea dah lena dr dalam keta..bleh la feeling lebih2 skit time tgk tu.. :) ending dia..malas nk komen apa2..masing2 pun tgk..ish...Adam tu even kulit kopi O, ensem la haih..CikNan kata curang mata :) he2. aku saja ckp jgk kt huby eh ensem la Remy ni. Tau apa dia kata "oloh muka tera tu pun ensem bg dia besa ja" jeles la tu..ala jgn risau la..apa2 pun kt mata saya, tkdak org bleh tanding ayah zhea la. :)


Raya Kedua Aji..besa2 saja..pg mmg lepak kt umah ja..sambil masak lauk utk lunch kt my FIL. Sb MIL kalut p kenduri2 korban.So, sbgai menantu hantu ni..masak jgk la skit2..lauk2 yg dia bleh makan.Lps masak km kluaq ke Kangaq bwk Firdaus (cousin zhea 2 taun) skali..Misi mencari "gerek" kt depa.Tau ka gerek tu apa?Cari punya cari dah dpt sorg sebijik.Mula2 nk bli utk zhea saja..tp sian plak tgk Firdaus ni..tgk ja..sian la pulak..selalu klu balik kpg..apa yg zhea dpt..Firdaus akan dpt jgk satu..Zhea dpt Tricycle, Daus dpt basikal ala2 bmx tu satu..ha puas ati sorg satu..tkdak la berebut pasni.Masa letakkan basikal Firdaus kt seat blkg,zhea,Firdaus mmg dok atas riba aku ja kt depan..mcm nk runtuh paha rasa..sorg 10kg, sorg 17kg..haha..rasa mcm sayu ja..tgk Firdaus dok asyik beralih blkg tgk basikal dia..tgk anak mata dia tu..mcm berbunga2 ja dpt basikal...ya la..kwn slalu tk penah dpt apa yg patut budak2 sebaya dia dpt..tkpa Daus..walau abah ngn mak daus tk bleh bg, pakngah dgn makngah akan tlg bg daus hepi sama mcm budak2 lain..ala lgpun km dah anggap dia mcm anak km sendiri...Masa ptg raya tu..MIL ada bgtau..abah daus ada "short" skit..ya la..sblum ni musim hujan ja..so dia tk bleh nk meniaga ayaq tebu..sapa nk bli ayaq tebu dia..time2 hujan.. (oh ya..abah daus tu kja juai ayaq tebu tepi jalan ja, dpa kawen muda).Bila dah hujan..income tkdak masuk la..so short la skit bab membeli susu diapers ni..siannya.....tgk muka abah dia pun "commm" semacam ja...sian jgk..anak dah la minum susu kuat la jgk..650g 2 ari ja licin..Apa lagi..km suami isteri pun decide nk tlg sedekah susu kt daus utk stok sbln..sementara abah dia nk pusing balik modai..nasib dia minum Dugro ja..tk la rasa sangat bg km..mudah2 han rezeki depa murah la lps ni, amin, begitu jgk utk km sefamily.


Ptg raya tu sesi beraya umah2 adik bradik my MIL.Mlm tu ada adik MIL (maktam peah) sefamily nk mai tidoq umah km..sioknya!kebetulan p umah kakak mil (maklang esah) depa jgk nak mai beraya kt rumah malam ni..plan terkejut tergempaq makan malam ramai2 kt umah..apa lg..kalut la..mil cari barang2 nk masak..singgah kedai borong din, my mil ngn huby kuar keta masuk kedai..tinggai aku,zhea ngn fil ja kt keta..zhea dgn buasnya trus terpa p seat driver..picit hornnnnn tk benti2..semua org dalam kedai kuaq tgk..awat la keta ni,..aku dah tk larat nk larang dia..hahaha..mmg km pakat gelak2 ja tgk kelaku dia..dia apa lg..lg la suka picit pon pon pon ja..
Malam sampai rumah trus kalut2 masak..eh aku kalut jaga anak ja..tlg la skit2..kebetulan maksu zhea jgk balik..dia pun kalut jaga anak..jdnya anak jantan (my huby) dpa la yg menolong masak..dkt2 siap masak semua tetamu pun sampai..penuh rumah..syok la sangat.zhea pulak lgsung tk rasa nk lena..sb dah ada kwn2 mai..syok tgk..dia sat ikut dpa main sana sini..besaq dah anak aku oit..Kui 12, baru km bertolak balik ke Penang..kui 3 pg jgk bru sampai..sb terpaksa benti kt Gurun..my huby ngantok sangat2..siap bwk keta tahap melelong.. esoknya Ahad, my huby kna kluaq awai ke Kulim sb dia join korban dgn geng2 kja dia kt umah anak yatim..aku lepak2 kt umah ja dgn zhea..kebetulan..mabok2 truk balik..huh.

Fuh fuh raya ni km saakan makan daging..penin toksah ckp la...


Apa2 pun harap belum terlambat lg nk ucapkan "Selamat Hari Raya AidilAdha"

Wednesday, November 18, 2009

Adik dan Kakak

Hi, Saya kakak! Saja la syok2 berangan2 pakai sepek mata itam kan.Pinjam sepek mama saya sat, dia bukannya pakai, dok buat tukun ja dalam keta.

Tgk2 saya kernyih pun nampak gigi kapak siap renggang tgh tu.Tp still menten comei.


Hi, Saya adik.Bila p scan org dah bleh nampak kaki saya gerak2.Doc ckp saya sama active mcm kakak dlu2.Doc jgk ckp saya kelihatan ok semua, cuma mama saya yg kesian dia dok alah2 tk abis2 lg.Harap2 cepat2 la dia sehat n enjoy pregnantkan saya!
EDD yg baru 16/6/2010, lari dua ari ja dr tarikh period patutnya 14 hb, tp doc ckp kan plus minus.And doc ckp bukan twin la nampak sorg saja dalam perut tu.hee :)

*si kakak plak asyik la dok pegang gambaq scan ni, sat2 cium2 gmbaq.sayang adik!

Stress sangat!

Nak crita skit ni pasai saya yg sangat stress sejak akhir2 ni.
Bukan pasai hal romahtangga ka apa ok,yg tu semua aman bahgia sentiasa, alhamdulillah!

Pasai kja..huh..sbnrnya tk suka sangat nk canang2 pasai kja ni, lg pun kja bukan la besaq sangat, takat stended kerani cabuk pun nk buat lorat kan.Sbnrnya kja sangat menimbun dr mgu lps..senin-rabu ok..bleh manage lg..buat2 cool..tp mai khamis..jemaat dah nk jadi tayikkk dah..pasai kja byk still bleh manage lg..tp bab org suka mai buat lorat, push sana push sini..haih..mcm nk buh tapak kaki cop kt muka la. dekat org3 yg tk reti bahsa ni.Geram la sangat haih!!!! tk pasai2 aku penin balik..all the time sickness bru padan muka.trus mc 2 ari.huh.meluat la..nasib aku tk ckp kt gynae nk mc seminggu trus..

My gynae ckp dalam condition skrg..plz plz plz..jgn stress...tp tk dpt nk elak..kt mulut aku pun asyik ngadu kt dahling.."saya stress kja, saya stress kja"..klu ikut ati nk amik unpaid leave sebulan ja..tp bak kata Dila, satg lps cuti sbln mai..kja lg nimbun takkan nk cuti lg..lg bapak tok nenek kepada stress mai..huh..

Ari ni aku dah masuk kja balik lps mc 2 ari..pg2 dpt sms dari huby "Nanti p kerja rileks2 tau.Jangan tension.Sentiasa senyum mcmane susah sekalipun.Jgn cepat marah.Bwk keta elok2.Byk2 zikir". (TQ dahling sb tersangat concern pasai bini dia yg ngada ni)


ok cool skit...tp entah la..satg dgn kerenah2 manusia durjana ni..bila2 masa bleh bertukaq menjadi Hulk..tk Incredible Hulk..maybe jadi Hulk Hogan..Ambik hang!!

Wednesday, November 11, 2009

Kakak Zhea :)

zhea adalah sangat suka tgk katun (sama mcm budak2 lain jgk lah kan).balik umah tkdan bukak kasut trus amik remote suh bukak tv.nanti dah pandai ON kan tv sendiri lg lah kan.

Kemarin tgh syok2 melayan NurKaseh slot 7.30pm..dia dah bebel sorg2 dia.maybe pikiaq crita apa la depa ni tgk, cerita versi org tua tk best langsung..trus amik remote suh tukaq p ke channel 613 (zhea ckp dalam versi dia la).Mmg tiap2 ptg sampai ke pukui 8 akan bukak PHDC tu kat dia..dah hapai la katun2 dia..sat Tigger n Friends,Animal Mechanical, Word World siap bleh terngiang2 dah lagu katun2 tu kt tlinga aku ni bila mai opis.Tp ok la ptg2 kira bleh tinggai dia sat tgk tv utk buat apa yg patut kan.TV kecik dia tu..kdg2 ja bukak sb dia suka p tembab muka kt screen tv tgk dekat2 sangat, satg rosak mata plak, klu nk bg dia tgk tv kecik mmg tk bleh nk tinggai sorg, cuma tv besa ni ja tkpa sb tinggi payah nk panjat kot.

Ni pic mgu lps kot balik dr umah kakmidah tgh layan Tigger & Friends.


Zhea skrg klu bg minum ayaq masak dalam botoi susu dia..dia akan tuang kt tutup minum dalam tudung botoi saja.Eh bukan la km tk bg dia minum pakai cup, kdg2 tkdan nk amik ayaq dia dah buat sendiri.Org dah besaq la katakan!Org nk jadi kakak eheee..

Pasai alahan aku ni plak, alhamdulillah dah masuk hari ke3 tk muntah.Rahsianya aku dah tukaq makan Obimin.Sblum ni tau peknen aku trus makan Pramilet..muntah yg hamat..jmpa gynae dia suh stop, amik Folic Acid plak..Serupa tu jgk..try makan malam kot la tk muntah pg..nye muntah ptg sampai ke malam plak..
So, skrg amik Obimin malam..pg ok..malam pun ok dah skit..janji kna trus makan ja bila lapaq.tp jgn p telan sepinggan boq..harus la muntah.Apa2 pun legha skit rasa, dah mampu buat kja umah..ngemas2 semua.
Lagi satu, alhamdulillah, dlu slalu ckp kt my huby masa 1st peknenkan zhea tu..layanan time peknen mmg sangat lahbaik..nak semua mesti dia ikut saja..penah ckp kt dia "ala..ni 1st peknen mmg la layan kemain, nanti bila peknen anak ke 2 3 saheh tk layan dah kan".Rupanya tak..peknen kali ni pun layanan tetap sama.Harap akan berterusan sampai bila2 Amin.Terharu jgk rasa, sian tgk dia tgh letih2 balik kja..kna tlg buat kja umah :P ,jaga anak, sian kot tgk aku dah letih lembik semacam ja.Kdg2 gagah jgk tlg dia skit2 ja la.TQ dahling, insya Allah bila dah sehat balik, dahling dah bleh rest2 skit.Takpa mesti berkorban utk anak isteri kan :)

Monday, November 9, 2009

My pregnancy updates

taktau nk update apa la..peruit still tk nampak lg..oloh oloh oloh..kecit konet lg la..still bleh pakai levis size 30, yg size 29 telah selamat di simpan, mudah mudahan muat lg pakai lps branak nanti (mak aih..besaq kan size sluaq jin saya)lantak.

Alahan..still menjadi2 mcm biasa, sari tk muntah taksah kot.


+ makanan pedas,masam,bersantan,kaler2 kunyit pun mmg out.hanya bleh makan nasik+ayam/ikan goreng+kuah sup..klu kuah2 berlinang..lg la out..

+ ayaq kosong bleh tp kna minum skit2, ayaq masam2 ribena ka apa..sory jgk..huh..susu lg la hazab nk minum

+ ebih rela baring ja kat umah dr keluar ke Queensbay..baru ni weken huby ajak jalan2..tkmau la dahling...rela dok umah lg..dan kluaq p tesco sat..tu pun dah cpt2 ajak balik..penin

+ zhea kakak yg baik, lps baik demam aritu ada jgk merengek skit2..tp layan kan aja.

+ lagi satu..asai tgk kedai makan yg slalu makan time sblum peknen tu..saheh nk muntah..tiba2 rasa geli..heiiii..


Wednesday, November 4, 2009

huh

sapa tak sayang anak kan.tapi saya tak suka utk susahkan org sb anak saya.apa yg saya mtk tlg adalah berbayar.sekian trema kaseh.

*to kakmidah pengasuh anak linda yg sungguh baik hati xpernah berkira lgsung.linda bersyukur mdapat penjaga zhea yg linda rasa mcm sedara sendiri.tq byk2 kak.

And kpd si x reti mengenang budi tu,go to hell.sori pasni aku nk tlg hg.bencinya.!!

*to kakwanie,tau kn sapa,rahsia please.tq byk2 kwani,u're good listener.

Tuesday, November 3, 2009

Cikedum Cikedum KakakZhea


Hello semua,

haih haih..aura malas sungguh nk update blog cinonet ni...awat tktau..tgk screen pc trus rasa penin dan diakhiri dgn muntah2 uweks..sangat mengada2 la hai..

aku still alah mcm besa muntah segala makneka mai.
kurang la skit 1% dr mgu lps.ok la malas crita bab muntahan tu.

Mai nk crita pasai kakakzhea plak ok.

-alhamdulillah..so far dia snagat baik sepanjang mama dia peknen..tk mengada..main sendiri2 ja..kdg2 ngda2 skit2 tu besa la budak2..saheh nk manja2 kan.

-kakakzhea dah semakin kuat berjalan, cuma blum tahap berlari lagi..dia ni..jenis lemah lembut tok dia kata.jalan terpedap2..penat benti..cangkung..pastu jalan balik..

-dah pandai mintak klu lapaq.trus sebut "Paq paq" so dah paham mesti dia nak makan, susu pun dah pandai mintak..trus tunjuk beg susu dia kalu dah nak sangat, kalu dah kenyang trus geleng2 pala.

-Akan tetapi...dia sangat sukar utk lena awai malam2..itu sungguh mencabar jiwa dan raga mama & ayah zhea..hahaha!!jenuh tutup lampu bg kelam bilik pun..dia main mcm biasa tk heran pun gelap2 ni.


-Zhea sangat suka main ball, balik kpg umah aku ari tu..jmpa la bola sepak paksu dia yg dah lusuh nampak benang tu..keryau2 nk main jgk..

-Pantang jmpa ayaq..nk main saja, balik kpg aritu...kt kolam tok dia..ada anak berudu..abis dikocaknya..(tringat aku zaman kecik2 suka main masak2 goreng anak berudu yukss), maybe menurun ke perangai aku kot..hahaha..tmpt yg sama plak tu (tmpt goreng berudu= tmpt zhea kocak anak berudu skrg)

-Makan dah makin byk..tp jenuh kecek..nk yg sedap2 saja.zhea suka makan kek, maybe sb time peknen dia dlu aku suka makan kek SR kot..

-Susu pun minum dah byk..8oz sederap saja.tp still selim melim lg..bila nk chubby skit ni anak kusayang niii.

-Sangat gemar menengok katun terutama mickey mouse club house tang lagu hotdog2 ka natang apa tu..aku tk paham biji buah sangat..menari kemain lg dia!!


Itu ja buat masa ni okay, nnti bila mood rajin mai update lg..bye..

Wednesday, October 28, 2009

mc seminggu terus

ari senin, mcm besa besiap nk p opis.tp bdn tetap rasa xsehat.dari mlm lg myhuby ckp bdn panas ni.nk dmam la kot.tp tetap gagah nk mai keja,p antaq zhea smpai opis.gigil2 dh..xtahan sgt sb penin meloya,trus blk umah rest.mmg xbleh bgun lgsung.

Ptg pukui 3,huby blk keja bru siap2 nk jmpa mygynae doc teh mi lii,kt pantai hospital.scan semua,npk sack n bby kecik lg.bru 6 mgu.dia npk aku lemah sgt,sb kndungan bru lg n aku lembik ja,trus bg cuti rehat seminggu trus.aik mula nk mintak 2 ari ja,tgk2 bg 5ari trus.siok.

Zhea mmg aku antaq umah kak midah jgk mcm biasa.bkn malas nk jaga dia,tp stg kot xcukup rest,alahan aku ni jd betambh kronik.*mama syg zhea sgt tau.

Sblm jmpa doc,aku mkn pramilet,tp doc suh stop,n suh amik folic acid ja dlu.dia ada bg ubat tahan muntah.bila mkn ubt mmgla kurang muntah,tp penin sama ja.hukhuk.

Nasik mmg x yah sebutla.trus muntah,dh 3ari x telan dia.menu hari2 susu anmum,biskut kering n buah lai.so far yg tu ja bleh diterima tekak.

Itu ja kot.nti update lg.update via phone ja ni.xmampu nk bkak pc lg,tgk screen jd lg penin.bye.doakan semua sehat ok.

Sunday, October 25, 2009

cubaan memasak

dlm keadaan cm ni,mkn luaq pun jemu la ari2.bgtau myhuby nk msk ja.tp dia ckp sejenis dah la.

Jd la menu ari sbtu masak lemak cili api udang belimbing + ayamas percik roaster *beli* he2.

Muntah seropa jgk.
*td called mil,dia tnya tringin apa..xdak apa yg sdp la ni kecuali ayaq suam..

Friday, October 23, 2009

ini bru permulaan

bru 5 ari tau peknen.makin ari rasa makin lembik.ish cemana nk harung lg 8bln..

Kalu dlu 1st pregnancy ok lg blk keja trus melepek baring dpn tv.serius mmg alah tahap chronical of narnia.haha.tp skrg mana bleh mcm tu dah,cian anak sulung kesayangan ni,dia ajak main,dukung,rengek,bg tdoq n etc.bab myhuby ok lg dia bleh handle diri dia sendiri,xkan nk berdukung jgk dahling.*wink*.tp apa pun penat alah,aku tetap layan zhea super duper extra.gagah jgk la.cian dia.

Kronik ni,aku bila pikiaq pasai apa2 makanan pun trus melugai n uwek..arini dh start bersemboq muntah ok.mkn lgsung xdak feel,just nk isi perut kosong,n sian adik bby dlm perut ni sama.puas bekali2 myhuby asik tnya lin tringin nk mkn apa ptg ni bla bla bla.mmg xtringin apa lgsung even masakan mak sndri ataupun my mil..bila tringat trus dot dot dot.huk cm na ni..

Kepala pusing,rasa berat mcm ada bata dk ikat kt leher ni..penin..

Mulut pait,jenuh asik kulum ceklat 24jam,time tdoq pun kdg2.jenuh jahanam la gigi yg mmg semedang xcantek ni.

Malas tahap apa xtau.infinity dh kot.mgu ni lgsung xbsuh bju..xdak kudrat,sian bila myhuby cri2 bju merah mana?xbsuh lg.sori.dia ckp xpa xmarah pun xbsh bju,nti esok cti biaq dia bsh.ikut aku nk antaq dobi ja.sb siap gosok lipat smua..tgk la lagu mana..bkn ambk kesempatan nk malas2 tp mmg xlarat.

Masak,dlm dok tingtong2 penin,tetap gagah masak moi kt zhea.dia mkn pun xtera mana,penat mama masak tau.

Yg tu ja kot buat masa ni,jalan masih panjang..cptla masa berjalan..huk..xlarat..

Lep u dahling + zhea + adik bby!

cuti ari jemaat

arini saja2 ambk AL sb nk bwk zhea inject MMR, patutnya kna masa 12 bln aritu,tp dh aritu dia xsehat,doc lim suh delay skt.nasib x nangis,ok ja.perkembangan smua ok setara dgn umur.n doc ckp zhea x mgkin kna cacing la.bdk2 umur 1-2taun mmg susah mau mkn n agak choosy.berat 9.5 kg.

Bln dpn inject utk cikenpox plok.

Thursday, October 22, 2009

22.10.2009

**tgh kusyuk tgk katun, lps snap pic ni dia kalih n jeling.hehe (saheh dlm ati kacau la mama ni)



penin pala pulak, sbnrnya dr sblum tau peknen dah penin melugai2, ckp kt huby dia ckp stress kja la tu.skrg bila dah confirmed, baru dia jd rajin yg amat kt umah, rajin jaga anak sama.lep u ;)

kt opis dr pg sampai ke ptg, asyik menguap mcm singa lapaq, nasib tk terlucut pin tudung kt bwh dagu ni..haha igt lg zaman2 study klu masuk kelas mengantuk yg hamat, menguap sampai terbukak pin2 bwh tudung, tudung pun terbukak, n trus cergas tk mengantok sb penat bergelak..(dpt imagine dak camna wei).

rindu kt kakak zhea yg sangat comei di mata km somi isteri.tk sabaq nk balik ambik dia kt umah kakmidah nii.skit2 mai lentok2 atas riba nak bum bum.luv u zhea ;) sama mcm kt ayah dia jgk.hee :)

haa..lg satu zhea mau makan tp makan kek plok, nasik kurang layan.hari2 kna bli kek ka muffin jamu ke dia..tkpa la zhea, apa2 pun janji mau makan.tp bila tringat balik masa peknen kan zhea aku bleh makan kek SR tu skali hadap 2 slices.

Eh so far aku tk dak mengidam apa2 lg, bru lg la.lgpun bru 2 ari tau peknen.tk tringin apa kot lg.bila imagine benda makan aku jd penin, hormone blum stabil la ni.org ckp lps 1st trimster akan ilang, tp gena dlu masa peknen zhea aku dok penin muntah sampai 37mgu tu.

Wednesday, October 21, 2009

Alhamdulillah :)

Alhamdulillah lg skli.
zhea dah nak dpt adik insyaAllah taun depan bulan June.
Baru check sendiri semlm, 2 line kluaq lg..unexpected!

Hepi, sb mmg tringin nk peknen, my huby lg super2 hepi..sb mmg dia nak anak ramai2 skali gus.
Tapi, bila aku tgk muka zhea yg bru 14 bulan..cam sayu pun ada..tkpa kita kongsi sama2 kaseh sayang mama ngn ayah ok.
Takut, sb masa bersalin kan zhea, aku cser...huhu..tp kt luaq parut mmg dah clear tk nampak...kt dalam tktau camna..tp aku tgk ramai ja kwn2 yg cser lekat balik..ada yg lg awai dr aku..

Doakan semua selamat ok!

**Patut la zhea suka naik henyak perut mama la ni, tau ada adik no..manja lebih sangat..asyik2 depa tangan suh dukung..zhea, apa2 pun mama syg zhea sangat sangat sangat tau.Luv u syg!

Tuesday, October 20, 2009

Wekeend Cuti Depavali

Hello semua,

Lamanya tk update blog ni, sb utama adalah malas, n malas nk bukak pc klu kt umah,kt opis pulak...bz skit la..takat bukak FB tu dan la..sbnrnya tkdak crita apa yg best pun yg berlaku kt family kecik km ni..hehehe..mcm biasa ja..semua berjalan lancar..

Nak crita pasai apa pun tktau ni.Ok raya indu tu km cuti 3 ari, sabtu, ahad n senin..senin replacement holiday.tak dak p holiday mana2 pun, tambah2 poket tgh koyak2 ni, sb raya punya pasai, poket tk berjait sampai la ni..hahaha..lgpun my huby kna ot 3 ari tu direct 12 jam.dia ada tnya aku sblum nk ot tu, tkpa ka dia ot ni, cuti2 kna dok umah ja la..aku jwb..p la ot p la..nnti dpt duit..hehe..tk buring pun klu 3 ari kt umah tu..sb mesti masa penuh melayan kerenah anak dara kecik tu.ok..tp lam ati tu tk siok la jgk..bila pikiaq duit nk masuk ujung bulan ni..tahan p lah kan.

So, cuti2 3 ari tu hanyalah lepak kt umah, basuh kain,lipat kain kemas umah.Cik zhea plak p demam ari ahad tu..nasib sat saja..demam nk tumbuh gigi ke 8 la tu..dah kluaq jengoi2 dah putih2 kt gusi tu..adoih demam kalah nk naik gigi geraham aih.

Jenuh melayan la dia "mengada2" tu...skit2 ja depa tangan suh dukung..berjalan plak..klu disuruh nya jalan..dia buat tktau ja..klu kita ralit2 berjalan merata pulak..tk brenti2 nk jalan...

Pastu problem sangat besaq skrg ni..zhea tk mau makan nasik!!!!!!geramnyaa..mcm2 resepi aku try nk bg dia makan nasik..bila suap geleng2 tkmau..tepis2 lg tangan nk suap dia..last2..buat pasta (macaroni goreng, spageti apa kebenda ntah)ja bru la mau makan..haih zhea...kita prg melayu kna makan nasik jgk tau!!mau ayam goreng dia mau pulak..maasa balik kpg ari tu MIL maksu dia ckp tkut cacing ja dia ni..lauk ja mau..nasik tkmau...ish...tkpa jemaat ni nk bwk check up..nk tnya paed dia..dah la badan cekeding ja skrg ni..risau2..sapa2 ada idea ka nk pujuk anak makan camna..dah jenuh "gugel" cari info2 utk pujuk anak makan camna..tetap tkmau makan jgk..hishhh..


ok lah layan pic ja la..tk dak idea la wei!! (sbnrnya penin pala ni tidoq tk cukup la cuti 3 ari, penat berjaga malam zhea asyik merengek demam la batuk la)



nampak dak tv sekenit kt blkg tu, ayah zhea yg set up kan tv khas utk anak dara dia tgk katun saja, ..penin asyik layan channel 613 ja..siap bleh hafal dah semua2 lagu2 katun..tambah2 lagu mickey mouse clubhouse tu....bila tukaq ja channel..zhea buat prangai..hehehe..so, zhea tgk ja tv kecik konet tu sorg2 ok..tp tkdak astro la..aku ada suggest suh tmbh 2nd decoder kt zhea..huby ckp tunggu tgk bajet nnti...tkpa cd barney dia byk...pasang tu ulang 60 kali pun tkpa..menari2 dia goyang2 badan bila barney nyanyi nari..baguih!! eh tp problem lain plak mai..dia p tgk tv dekat sangat..siap bleh jilat2 screen tv..haih..bila dia buat camtu..trus aku or huby tutup tv kecik dia..hahaha.

nanti dah besaq baru pakai tudung okeh..keryau ayaq mata belinang bila try buh tudung ni atas pala dia
eheh duta MekDonel..hahaha jgn tekejut tgk dia dok isap ayaq Coke tu ok..acah ja tu..dalam tu ayaq masak la..dah dia kalut org nk minum dia pun nak sama..

Korek2 speaker ayaq dia..pastu tk bleh kluaq tangan..la ni klu apa2 silap dia buat sendiri dia akan ckp "ok oooo" bukan okey ooo tak..Okkkk ooo..

tgk tv sambil berdiri pun ya jgk la ni..(buggy dok kt hall tu..bukan apa kdg2 suka tolak dia jalan2 dalam umah ja..kes malas kluaq umah)

ptg2 jalan2 depan umah tgk bird, dog jiran sblh

ish..buat belimbing depan umah ni,.dah brapa kali luruh...tk masak2 lg..plan nk buat masak lemak belimbing+udang galah...tp tk terbuat2 lg..huby ckp nnti2 la..bila dah free btoi bru buat..sebut nk masak ja dia ckp tkyah beli ja..selamat..

Wednesday, October 14, 2009

mc selsema

ari ni aku mc sb selsema yg agak krรถnik.sbnrnya dr kmarin time kt opis dh rasa aura2 xsehat,tp gagah jgk la smpai ptg.dgn ketat idung penin pala.blk umh mlm tu mmg asik bersin ja.zhea plak mai sua2 kain kt idung mama dia.cm paham2 ja.sweet ja muka dia time tu.he2.

Pagi ni plan lps p clinic bru nk antaq dia p umh kakmidah.tp dh dk ngn dia sian plak nk antaq.so bgtau huby dia ckp terpulangla,kalu larat x yah antaq.nasib dia paham2 ja arini.xbuas melampau..

Lani dia kt grill pintu,dk tgk luaq.boring kot asik bekurung dlm umh ja..ok lah,nk bwk dia jalan2 dpn umah tgk bird n dog.bye..saya dh sembuh ni.he2

Tuesday, October 13, 2009

Alhamdulillah

cikebum cikebum!
eheh dah sampai pun komisen dr kampeni Tepawe ni.

Alhamdulillah even tk la sampai 4 5 angka, tp syukur rezki, sapa nk bg free2 kan duit kt kita buta camtu ja. Dapat la jgk menampung saat2 getir "kekeringan" lps raya ni kan.heee..skit ja pun dpt, tkpa even skit ja, kna lbh berusaha utk dpt lg byk.Ni merupakan komisen dr kampeni, untung runcit blum kira lg, yg tu dpt cash trus lps urusan jual beli.

So, sapa2 nk join jd ahli/dealer Tupperware Brand sila buzz linda ok.Yuran keahlian patutnya RM60, tp sapa register dgn linda cuma perlu membayaq RM50 saja n dpt nikmati 20-25% keuntungan dr retail price.Jom, sapa2 berminat nk jd ahli atau nk beli brg2 pun bleh!


MAklumat lanjut >>>>>>> Bizz Tupperware

YM:haslinda260980

HP:012-4551410

Monday, October 12, 2009

Weekend WW40

malas betoi nk update.

balik rumah lgsung tkdak mood nk bukak pc, bukak FB pun thru mobile saja.


jemaat-malam..kemas2 umah,basuh baju,layan Nurkaseh n ZZzzzz...



sabtu-huby still keja sampai kui 3ptg.sementara berdua ngn zhea..lepak2 ja la..layan dia tgk katun..main2..sempat jgk masak nasik goreng n masak sup nasik kt dia..(sup nasik is masak sup ayam halus2 buh beras sampai masak lembik2 nasik tu+ daun sup) wangiii..zhea mmg suka mkn mcm tu..packing brg time zhea lena 2 jam tu..pukui 3 huby balik kja, trus gerak balik kpg.Sampai umah aku pukui 5, tgk2 umah sunyi mcm tkdak org, rupanya depa p mengai kt blkg umah..adik aku nana jerit2 panggil mak suh balik..tgk2 dia dpt byk ikan puyu ngn ikan haruan..hehe dia tlg siang ikan tu nk bg kt tok besan dia..sukaa...sb dpt makan ikan haruan..last makan masa dlm pantang aritu ja..lg satu..aku ni hanya makan ikan darat (ikan sungai) yg mak aku or MIL siang or masak ja..klu kt kedai..sory tk lalu..bau hanyiaq..tktau depa basuh tk cuci kot..lepak2 umah aku sampai magrib, makan pulut kukus+nyoq kukoq+ikan kering..trus tersandaq..dgn zhea2 skali telan pulut..hahaha..lps magrih trus gerak balik umah my huby @ Beseri.
Sampai terkejut tgk bby Nufail anak maksu yg dah bulat..lain dah muka..tembam yg amat mcm Shin Chan dah..Lang Esah (akak myMIL) ngn MIL maksu pun ada situ tidoq situ dah 2malam pun..bersembang2 ngn depa sampai kui 12 lbh..trus ZZzzZZZ..nk tergelak aku tgk tok sampai 3 org dok berjaga malam jaga Nufail sorg..

Ahad- tk la bangun awai sangat sb cikzhea pun mangkit sayup, pandai Jiya..siok lena kt kpg sejuk sampai mangkit sayup anak dara ni..alah..sayup pun kui 9 lebih.bukan pukui 12..bangun siap2 km kluaq ke Nat (pasar pagi).. bli apa2 bahan mentah yg patut utk masak tghari nnti..balik ja dr nat, zhea lena dalam buai..lg senang kja aku nk tlg kerja2 dapoq.menu kali ni Asam Pedas Ikan Puyu Haruan,Gulai Ikan Temenung,Ikan Goreng,Sambal Tumis UdangPetai,Sambal Belachan,Ulam2.. .ngam2 sudah makan nasik tghari elok ja dia jaga..ptg relak2 minum ayaq nyoq yg myhuby kait fresh dr pokok..malam lps magrib trus balik penang..kui 11 baru sampai..lambat sb keta fuse terbakaq plak..so lampu blkg tk nyala plok.

Saturday, October 10, 2009

Jom beli Tepawe kt saya!

Sticky Mode!
hehehe..sbnrnya dah lama bukak blog bizz juai Tepawe ni, cuma takdan nk war war kan kt sini.
Mai la tgk2 na, klu bekenan bli la sama na!

Nanti ai bg spesel diskaun lg utk kwn2 blog okies.Click jgn tk click tau

Thursday, October 8, 2009

Jmpa doc sb selsema

Zhea selsema n batuk yg agak truk, so bwk dia jmpa Doc Lim.
So far smua ok, tk perlu admit.Alhamdulillah.

Ni pic sementara tunggu turn nk masuk jmpa doc.Main2 sakan konker meja ni utk dia sorg saja mentang2 dah "dpt kaki" lesen P lak tu..sblum ni dok lesen L saja.Hingus meleleh sakan nak lap pun dia tk bg.







Crita Weken WW39

Hello Semua,

Ni weken km yg pertama lps bercuti2 sakan raya di kampung..mesti klu kt kpg mood raya ni membuak2 kan..tp disebabkan km kt sini (penang) tkdak sedara mara so..mcm buring skit..n lgsung tk rasa mcm dalam bulan syawal sangat dah..sangat sedih..hoho..kwn2 pun tkdak sapa yg buat open house utk km terjah..zass..

Ari Sabtu..eh pg tu..ada jgk p beraya umah kwn lama kan (prev. entry).

Ptg tu lps my huby bangun tidoq..dia tnya nk jalan2 mana..ermmm..mana lg..QB Mall aja la..dah itu ja shoping mall terdekat n senang parking..lg satu jalan tk jem..hahaha..

tup2 ada Jcard fiesta plok..tp aku tk bli apa pun..cuma huby galak mencari beg utk letak "hp raya" dia aja..n trus sambaq Enfagrow a+ sebanyak 4.05kg and dpt balik rebate voucher jusco rm10 ok lah kan...

Lps kuaq jusco..aku plak lapaq..tktau nk makan mana..masuk McD ja la..punya ramai manusia...nk duduk pun jenuh tunggu..last skali dpt tmpt..cari high chair utk zhea..tkdak plok..sb ramai sangat budak2 la kot..so dia dok kusi skali ngn km..

mak aih..agak mencabar time nk makan disamping nk "control" budak kecik ni..bg dia pegang ayam goreng..toink dia p baling bwh trus..nasib tk kena muka indon yg duduk meja sblh km..tangan dia penuh minyak ayam goreng mcd tu..dia p lap kat tudung aku plak..heeee..kunin abis kena minyak dgn tudung2 herot petot..Gggrgggggrrr..nk marah pun tk jd sb nk tergelak jgk tgk prangai dia..org makan sundae dia pun kalut celup tangan..nasib dia tk p peluku org dok meja blkg km aja..haih..last2 makan laju2 n balik umah trus...zhea pun telena dalam keta trus sampai pg esoknya.

Ahad ptg..bwk zhea ke Pisa utk latihan intensif ok la nmpk dah byk skit menapak..tp still tangan tu dok gagau2 cari tmpt pegang!




Malam balik umah suap makan..la ni tkmau org suap dah..kalut nk suap sendiri..mau suap sendiri bukan byk suap ke mulut, tp suap ke lantai..amboi semua nk buat sendiri dah..besaq dah ni..klu nk pakai kan baju ka suaq pun kalut la marah2 nk buat sendiri..

belemoih la haih!

Tuesday, October 6, 2009

jalan beraya umah kwn lama

All the pics were taken by CikNan using her Canon EOS 450D.
Cik Nan, even hmpa bru beginner n guna automode, bg km yg zero tktau apa2 pasai camera muncung ni, tetap rasa all the pics sangat chunnnya!Mmg tgk ada byk improvement dr "hasil" dulu2 la.
TQ cik nan, nanti jgn segan2 nk ambik pic anak dara km lg na, dia mmg bersedia jd fulltime model..hahaha

Time ni km ber3 (cik nan,zhea & ai) nk kluaq beraya umah member lama, umah Ina Pahang aka Norhazalina kt Kpg Seronok Bayan Lepas..our ex coursemate masa kt itm penang dahulu kala, and ina pahang jgk our rumahsewamate dulu2..haha..byk btoi mate2 no..motormate pun ada jgk kdg2.Si Ina Pahang dah nk pindah tk lama lg ke JB, sb huby dia dpt kja kt sana...sib baik dan jmpa kita,klu tk entah2 anak2 dah besaq panjang baru bleh jmpa kan.
Nasib jgk huby dah bg approver utk kluaq bwk zhea sendiri2, selalu cukup payah la haih.TQ dahling!

time ni cik nan baru sampai,cik zhea still malu2 lg
Align Center masam "comm" ja klu dgn org tk kenai, nak2 1st time jmpa
ha kan dah sporting skit, tp tu nampak dak tangan kt perut dia geletek2 baru la gelak2 (sangat suka pic2 yg tgh dukung dia ni)


dah sampai, mula dia sangat "baik" duduknya, lps tu..mula la..nk explore beg2 org la,makan mee sampai belemoihh baju2.jenuh balik tu menyental tau

zhea sangat lah suka klu bg main kunci keta, risau kot terjolok rengkung saja
ni anak Ina Pahang yg 2nd Farisya tua 8 bulan dr zhea,sangat kuat jeles dia bila ibunya ambik or pegang2 zhea..haha
yg ni Fatihah aka Hayati,terpaksa tukaq nama Hayati sb kecik2 dlu slalu sakit, org tua2 saja bg nama lain baru sesuai.
Last sekali ambik gambaq ber5, tp bru prasan ciknan dok kalut ambik pic budak2 ni, pic sendiri takdak plak.
Ops..ada lg pic yg paling last.
p/s:ciknan pasni senang la nk ajak km berdua p mana2 sb cik zhea dah dapat berjalan dgn lesen P dah..senang skit kan..(adoih byk sungguh sebut nama ciknan dalam entry ni, nk bodek suh amik gambaq free la katakan)


Monday, October 5, 2009

Jamuan Raya 2009 @ my Dept

Julung2 kali la dept aku ni nak buat makan2, time raya.
Mode:malas bercerita
Rendang ayam
Makaroni Goreng (ehem2 ai yg masak taw).Sekilo makaroni siap kna pakai 2 belanga tau, nasib ai cekap melekap bleh handle sorg2.hahaha

Bihun Goreng

Tgh buat2 rajin potong kek yg di masak oleh Kedai Resepi Rasia Noorjan, abis dah suh anak2 dara semua pakat ketaq nk potong.Mai Mak dara yg potong kaih!

Kui Raya
Ayaq cik Haniko Buat

Sarkelat2 buat sakit gigi lekat celah gigi aku nih!

Nasik Berimpit
Kuah Kacang best
ambik bau dlu, lapaq nih
Koi raya lg
geng2 ni dok lepak sakan sb depa tetamu, geng2 malay yg kna siapkan semua sb raya km kan
bersama tokei kek, bila nk bukak kedai ni??
dah ready utk ngap!
adoi..legha..dah masuk perut..2 round ok

Group photo.
Aih..bulan depan Depavali ada jgk ka???

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...