Wednesday, July 30, 2008

Lamanya tk posting..

ermm...ikutkan mmg byk crita..tp memandangkan..tkdak mood...huhuhu...malas sama...

dah dkt 2 minggu aku work from home...letih ya amat...igtkan relaks...

Thursday, July 17, 2008

Aisyah dah bersalin

Aisyah..kira close friends aku masa kt UiTM Penang.Masa kat Arau pun kira geng la..tp bila masuk Penang..trus cam baik..sb dia la roomate aku sampai la nk grad.Dah la km sama2 dok surau..so secara tak langsung byk benda aku blajaq masa dok ngn dia terutamanya jd AJK surau kt uitm penang..alhamdulillah..blajaq p Qiamullail,Semayang Jemaah..blajaq jd imam..mcm2 la benda yg baik...


Actually dia dah 2 taun rasa kawen..baru2 dia dia peknen..kira sbln cepat dr aku..sblum ni bukan dia tk nk peknen..tp sb masuk kpli..so kena postpone...skrg dah abis kpli...dah di antar posting kt gopeng pulak..baru la..dia bersedia utk peknen..

sian..dah la tgh2 peknen..dok jauh pulak dr zack...klu aku mau nangis guling2 ni..huhuhu...

dua date aisyah 16.7..ada kwn yg 'sebatch' ngn dia pun dah slmt bersalin awai 30.6 tu..dia sure ketaq sb blum rsa sakit apa2 lg..tp klu aku pun ketaq jgk la..even aku lambt sebulan dr depa pun..da mula rasa gerun ni..huhuhu..

so, semalam due dia...dia blum rasa apa2 lg kot..tanda2 cam nk bersalin..dia p jmpa doctor dia..maybe doc suh induce...dia ada sms dlm kui 10pg..ckp dah kt ward tunggu doc msuk ubat...aku pun igt dalam hati..alhamdulillah..maybe tk lama dah ni...

dalam kui 8.25...zack smsed aku gtau..aisyah dah selamat bersalin baby girl..kui 7.50 ptg..alhamdulillah...dia bgtau lagi kena operate..pastu berat baby 2.75kg..alahai comeinya...

secara automatiknya..aku rasa syahdu pulak..terharu..sebak smua ada...cemana la perassan aisyah time tu kan...saheh soronok sanagat..terharu bukan sb apa..pikirkan nnti cemana la prasaan aku bila menatap wajah anak sendiri..insya allah..tk lama dah..lg 2 3 minggu...amin...Ya Allah..moga di permudahkan segala urusan nnti...

**Aisyah kata baby dia muka cam zack..tk sabaq nk tgk gambaq.

ni lah aisyah n zack

Tuesday, July 15, 2008

Cucu to be "Tok Be" yg ke 3..

syok sangat..td dok smsed dgn Kak Zuha ..bini abang Manja..(abang aku)
dia bgtau..dia dah peknen 2 bulan..maksudnya..bulan 2 taun depan la due..
bestnya dengaq..makna kata..cucu tok be yg ke 3 akan muncul taun depan..
taun ni yg number 2...taun depan lg sorg...

aku lak yg seronok lebih..

"Lin rasa seronok dak la ni?"

semalam..tgh dok relaks2...
aku lak asyik ckp ada contraction..Braxton Hick Contraction kot..
Dr teh kata sari dalam 3 4 kali..aku ni rasa ada dalam 15 kali sari rasa...

SO hubby ckp..sabaq la..n.."Lin rasa seronok dak la ni?"..
mesti la seronok syg oittt...kan dah lama kita menunggu...Tuhan ja yg maha mengetahui..
24 jam..7 ari..tiap masa aku pikirkan pasal ni saja...tkdak benda lain selain 'anak'...bahgianya rasa...aku tnya hubby balik..dia cemana..dia pun ckp.."seronok la nk dpt anak"

Thursday, July 10, 2008

Koleksi gambar kt hp

wah...setelah sekian lama dok peram2 ja nk install nokia pc suite kt laptop..malam ni baru berjaya godek2...bleh jgk akhirnya..
byk lg gambaq ikutnya nk upload..tunggu ja la..bila free..ok la..nk turun p buat cucoq udang..hubby baru call..dah nak balik..esok nk MC..kohkohkoh..padan muka opis

Fresh from oven..pic ni baru ja ambik taksat..saja2 test camera hp
Photobucket

baju baby..paling latest yg ni la kot..murah ja..selai RM10
Photobucket


ini budak..tapai masam...adoi..pelan sari pelan tembam..pelan byk akai..pelan..berat bila nk dukung...firdaus
Photobucket

Sakit Dada

rasa dah penah crita dulu..
masa balik dr kpg aku sakit dada rasa mencucuk2kan..
ni dia jd balik..dr malam sampai siang..melarat ke opis dok sakit lg..
nyaris rasa nk nangis ja...tp sabaq2...
dah 2 ari rasa...tp ari ni kurang skit...
esok nk p jmpa dr teh la..cek cemana..harap2 tk dak apa2 la..maybe angin..or heart burn..

Tuesday, July 8, 2008

-

How`s my pregnancy doing?

Sungguh best kan

bila penat2 balik kja...dalam keta..dok rasa tension nk pikiaq nk masak apa satg..dgn perut lapaq melahap...
skali sampai umah..trus ke dapur dgn niat nk masak utk dinner....
skali...................
dah siap ada lauk....nasik jgk telah di masak..huwaa..sungguh best kan...
skali btoi
masuk dapoq tgk...ada sambal tumis daging..nasik siap masak..apa lg...
perut tgh lapaq..muka penuh bunga2...trus sendok nasik n ngap...
2 kali tambah....

tenkiu suami...sb tlg masak..

Monday, July 7, 2008

Menghitung Hari....

tak sabaq nya menunggu masa2 nk lahirkan anak..
ari2 bilang ari...due date 20.08.2008..tp ikut size masa scan cam lebih seminggu...mintak2 la..kuar awal skit...dah tk sabaq sangat ni...kluaq la...dalam 18.8 ka...10.8 ka...tk kisah la..janji dua2 selamat...amin...

sakit pinggang yg amat ni tuhan ja maha mengethui...balik umah ni nak masak la...lapaq nasik..mintak2 dapoq tk sepah...satg spoil mood aku nk masak...

Saturday, July 5, 2008

Mengemas Bilik Store

Penatnya la hai...
sepagi dok kemas2 store tu..buang barang2 yg agak tk berguna...
penuh 5 beg plastic sampah..
bukan apa..nnti aku bersalin..mak datang sini..
saheh terkejut klu tgk umah sepah gila..lg pun nk buat tmpt semayang...bilik tetamu yg dok ada ni cam sempit skit..ya la..ada 2 lemari..1 katil queen...meja computer lg..mmg tk celus utk semayang...

Wednesday, July 2, 2008

Boring..pasal miting

ermm...pg td..dgn penuh bertekun aku buat kja..
bak kata lain..penuh poyo...mai ptg2 ni..kja dah siap..sb td pg se poyo la sangatkan..boring la plak...tp kan..bila ada kja mai ni saheh aku merungut kan...
hubby sure dah balik umah ni kan..dia kja shift ptg ni..saheh dah ada kt umh..buat apa la gamaknya..tk tgk dvd..main hp dia tgk shinchan..tk pun..bukak internet kot cari theme ka lagu baru nk download..haippp..btoi ka...tgk2..dok buat kja lain...

malam ni ada miting plak..lg la super duper boring kan saya ni...tp tkpa la..dr miting kt opis malam2 kna kluaq mai opis..ni bleh buat direct dr umah..dah cukup bagus lah tu..nk cemana lg kan..hai manusia2..tk pernah syukur dan puas apa yg ada...

ala...mlm ni nk masak ka nk makan luaq ya...mcm ada aura2 malas plak ni...maklum la..kan ada mitingg kui 9 satg ni..(alasan la tu)..klu nk makan luaq pun..apa ya..cemus kuasa 55 dah ni..tgk la cemana satg....apa2 pun mmg rasa dah tk sabaq sangat nk balik..igt nk pederas awai ja...alasan..miting mlm ni..hehehe pasal miting lg..

dalam otak aku ni..mcm2 plan nk buat weken ni...nk kemas barang2 aku letak lam beg siap2..nk kemas bilik tetamu..ya la nnti mak mai pengsan plak tgk umah bersepah2..habuk punya banyk...nk kemas bilik aku skali..termasuk mop lantai...pg ts lepas semayang subuh...jengok kt bwh katil...tgk tudia habuh..bleh kambus aku rasanya..punya byk..punya lama tk mop rasanya...so..weken ni byk plan aku...lg satu plan yg agak best...igt nk p jusco la..nk bli car seat utk anak..dah jmpa yg hubby bekenan...mula2 dia tu nk bli bakul budok saja...tp klu2 di kirakan balik..cam rugi plak..skali tu ja guna..dah la seratus jgk harga..baik bli infant car seat..lgpun bleh pakai samppai berat dia 10kg..maybe dkt setaun jgk kot..pasni baru bleh bli yg canggih manggih skit kan..tringin nk bli brand Halford..tk sabaq tunggu weken la rasa...

esok baru ari khamis...ptg ada miting lg..dah la 4.30-5.30...oh sungguh boring..jemaat pun ada miting lg..asik miting2 ja..ckp benda sama..boringnya...

Alhamdulillah

kemarin aku p jmpa dr teh utk buat full check up...
mula2 sampai tu ketaq jgk..tgk muka dr cam serius skit..bila dia dah panggil masuk...rasa cam lega skit..hubby pun masuk skali...

sembang dalam 5 minit..dia suh tidoq utk scan tgk 'tv hitam putih'...suka suka..
mula2 tgk kepala...nmpk bulat..muka pun bulat..chubby2 la agaknya...
dr check smua jantung..injap jantung..alhamdulillah..ok..
tangan..ok jgk...smua2 ok...gender..mmg sah2 anak pompuan..
berat dah 2.034kg..tinggi..lupa pulak..kepala dah kt bwh..uri elok2 ja kt atas...
alhamdulillah...

pasni..dah pikir2 bleh letak nama Nurin Zhea Rayhanna..nk panggil Jhea la rasanya..comei2 skit..pg td..tnya hubby nnti nk panggil apa..mula dia ckp 'along'..pastu zhea plak...

aku terpikir2....jhea or nurin kot

**rasa legha bila nmpk smua ok...Ya Allah..harap2..selamatlah semuanya..amin...
aku cam semangat skit la ni..napa ntah..lg sebulan...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...