Sunday, April 20, 2008

Nama Anak

actually belum decide betoi2 lg nak letak nama apa..
sb gender blum confirm kan...

jmpa dalam hp huby "notes"
-Mohamad Aidid Mikhael
-Nurin Nylea Isandra

nama ni aku yg cari..dah propose kt dia..dia cam diamkan ja...rasa2 dia suka la tu 2 nama ni..if girl or boy..dah sedia dua2 kan..

td dia ckp...cari makna n bg kt dia...

"Okay La Tu"

**I lep u

jgn sapa tiru tau nama tu...

;-)

SATU..kasih nan abadi tiada tandingi DIA yg satu....
DUA..sayang berpanjangan membawa ke syurga kasihnya MAMA...
TIGA..lapar dan dahaga rela berpayahan kasihnya AYAH...
EMPAT..mudah kau ketemu berhatilah selalu..beza antara KASIH DAN KEKASIH

Friday, April 18, 2008

Lunch With HUbby+Cucoq Bilis

ari ni jemaat..mcm biasa aku p kja pakai baju biasa...legha...sb tkyah gaduh2 nk pakai uniform ketat gila tu...ya la..perut dah besaq..uniform maternity blum dpt...pkai la jgk sementara bulih tu...

lunch time..mula2 igt nk meronda ngn budak2 opis ni...nk p memana la makan konon2..

tup2 tgh YM ngn hubby..aku ckp "nak balik makan sama2 bleh" dia ckp "beli nasik kat abang sama,abang penin pala"
wehehehe..sungguh best...bleh balik lunch time..kalau tk..sejak peknen..kalau dia kja shift petang dia tk bg aku blik umah..sb tkut letih...la ni..ok la..sb kdg2 aku nmpk kuat dah skit..beli la nasik...2 bungkus...balik makan sama2....

ptg lps kja aku beli nasik bungkus utk aku sorg..tkdan setengah jam sampai umah aku terus makan dgn lahapnya...(eh..dan baca bismillah td)

pastu sepiah call..kata nk mai lepak umah...aku ok ja...tiba2 pikir..kalau buat cucoq bilis jamu dia ok jgk..lgpun myu huby penah sebut nk makan cucoq bilis 2 ari lepas..alang2 buat kan huby bleh jamu sepiah skali...ounya la byk tepung yg aku bancuh..skali dia kata tk jd mai pulak..uhuhuhuh..tkpa la..buat jamu huby..n balance bleh sambung goreng pg esok as bekpes..ya ka bekpes....skali lunch time baru bangun..

td aku masuk dapur..nk basuh gelas2 yg tk basuh dr semalam/..bukak la tongsampah...skali...yuks....ada ulat2 dah..apa lg..aku trus muntah segala nasik yg aku mkan ptg td..kluaq abis smua...penat2...dah dkt seminggu rasa aku tk muntah camni..huhuhu..ni semua gara2 tongsampah ulat tu...
huhhhh...daling!!!!!..tk buang sampah....huwarghhh..nk marah pun tkleh jgk la...maybe dia lupa kot...ari2 asik ot ja..aku pun dgn baik..ikat sampahj tu..p buang kt tongsampah besaq dpn umah...

adoi..time ni..nan,zura,suren tgh tgk wayang kt queensbay agaknya..bestnya...nan ada jgk ajak aku join (entah2 ajak2 ayam pa..hehehe)..
dah bertaun aku tk tgk masuk wayang rasa...sejak kawen kot..tkpa...kat umah dah ada set mcm mini wayang jgk...

esok satu..cuti...apa perancangan ya...
-nak ajak p sg pinang..ambik maternity uniform
-p umah mak tak kt penaga antaq kain
-p sp survey2 keta toyota wish

Monday, April 14, 2008

no title

taktau nk tulis apa sbnrnya ni...

weken cam biasa..jalan2..dok umah..kluaq p giant..abiskan duit...camtu ja la...

Wednesday, April 9, 2008

Strech Mark

yeyeyeye...dah dpt dikesan oleh hubby...sungguh best skali...
best plak bila ada..menunjukkan perut makin mmbesar

Crita Pasal Anak

Cewah..cam best ja tajuk dia...
ermm...tp tktau nk mulakan crita cemana..

dalam minggu ni dah rasa dia gedik2 gerak byk sangat...
bila bangun pagi..siap tunggu bila dia nak bangun ni...
dah rasa dia bangun tidoq legha la skit...

malam sama nk tidoq pun sama...

Ya Allah...sungguh indah pengalaman ini..

Kau Selamatkan lah semua nya..Amin...

Monday, April 7, 2008

(Lena+Ronda Rondi+Makan+Letih)Sakan=Best!!

ehem...dah ahad kan rupanya..means ari ketiga dah cuti ni...esok Senin maksudnya dah kna kja kan..azabnya....

Pagi ni..lena sakan km..semalam tidoq lambat lah...tgk tv..
Aku berjaya bangun awai skit dalam kui 10.30 (category awai la tu utk ari cuti)..
Tp my hubby lg hebat..dkt kui 1...huhuhu...sakan lena mcm kja shift malam pulak...

Dah dua2 bangun tidoq...aku ni..napa malas sangat...dgn selambernya..tk buat apa2 lunch...even bekpes pun..bukan malas...cuma dah takdak benda nk dimasak utk di makan..megi ada la...

So my hubby ckp dia nk kluaq basuh keta..lps dia siap basuh keta..kita kluaq p seberang minum soya n makan nasik skli...aku pun apa lg..sementara menunggu layan la Melodi...dok sat hubby balik pulak...dia kata panjang Q nk tunggu turn cuci keta..apa lg dia suh siap trus nk p seberang...yahuuu..bestnya bestnya bestnya..!!!

Dah naik bridge..jalan ok la..tak jem...tpkan..panas sgt..ajaibnya aku bleh tk bising plak panas2 ni nk jalan2...biasa la mood nak berjalan lebih...

Sampai sbrg..mula2 p kat kedai ayaq soya..dkt jalan baru...lebih details lg...dkt dgn asrama masa aku kt itm dulu2 tu...bli sorg sebungkus...ngap abis la..maklum la..dah lama ngidam..eheksss...

Trus p cari kedai nk makan nasik kt Bandar Perda...ermmm...dah taktau nk makan kdai mana...sb dah lama tk mai area tu...masuk satu kedai ni..aku ambik nasik+siput sedut+ayam percik+sirap...uhhh..langsung tk sedap...dgn panasnya kedai tu..awat panas pelik sangat ni....
Hubby lak ambik siput sedut+ikan kari+teh o ais...dia pun sama cam tk lalu sangat nk makan...sb tk sedap kot..lg satu kdai tu panas sangat2 la.....

Lepas kekenyangan...hubby ajak p kedaai 99..nk cari brg keta dia la..aku mcm biasa kalau masuk kedai2 camtu..mula la..rasa sakit kaki la..lenguh la...nk muntah la smua ada...tp yg nk tergelak..aku gtau dia nk muntah...trus dia ckp "takpa2 ada ceklat hacks ni..makan dulu"..bg aku cam lawak skit ayat tu..kalut nk peda bg aku tk boring kot...kalau muntah sure dia geli...dah abis kedai 99..ajak p brother pulak...penat2...last2 beli tudung minyak..koman2 tu pun dah rm60..tkpa la..duit kamu kan...jgn saya n anak tk cukup makan dah...so far..smua lebih dr cukup la....

Dah siap pasai accessory keta dia..baru la turn aku lak..trus tukaq jd cergas...dalam td dok letih2 sgt tu...p Megamall Prai ja...igt nk ajak p SUnway Carnival...tp tkpa la..apa2 aja..bli blanket,towel,mitten n botties utk anak...tak byk choice sangat la...baik lg sunshine square...apa2 ja la...

lps tu...trus balik ke pulau..konon2 nk p bukit jamboi pulak..sb hubby nk bli jeans...ok aja..tp jalan jem skit atas bridge....ada xcident la....

sampai BJ..hubby dah beli sluaq dia..dia nk p cari usb apa ntah..aku malas nk ikut...sorg2 dok nganga kt dalam kamdar cari kain utk buat baju p kenduri wani ndak jah bulan 6 nanti...cari punya cari smua tk kenan...n blum decide nk buat baju feshen mana lg....

ermm..hubby pulak mai habaq sepiah xcident..keta dia p belah pungkoq keta org..jd atas bridge nun...terkejut jgk la dgr2 ni...

trus p kt dia..kt caltex tesco...dia tkdak apa..keta ja yg truk..depan ja la..nasib bleh claim insurans...tp saman tetap kna bayaq sb dia p blah pungkoq keta depan...

lps tu...p ke berjaya hotel pulak..ambik bang di...dia nightstop kt penang..so bwk dia p dnner...tktau dah nk makan mana area penang ni..bwk p makan ikan bakaq batu uban ja la..ajaib ni..aku tk lalu makan sangat..sb kerap sangat makan seafood naik jemu....

da antaq dia kui 10 lbh...kui 11 baru sampai umah...

masing2 decide esok dua2 km tk mau p kja...hehehehe

Thursday, April 3, 2008

anak mama

fuh...anakku yg suka sangat "nakal2" siang ari..time mama dia tgh buat kja..asyik garu perut ja nih...

apa2 pun best sangat...

Cerita pasal kelaku anak 3 orang 2017

Adeeb, Affan & Zhea Zhea, Dah darjah 3, Yang paling kuat sentap dengan adik2 pun kadang nak terok2 merajuk, Paling kuat menjawab...